Simone Nieuwenhuijze is de derde generatie in Speciaalzaak Simon. FOTO: PR
Simone Nieuwenhuijze is de derde generatie in Speciaalzaak Simon. FOTO: PR (Foto: )

‘De sfeer in winkels en stad is goed’

  Zakelijk

Langzaam maar zeker keren we terug naar het oude normale leven. In deze rubriek blijven we niet hangen in angst, doemdenken of in het negatieve. Positief kijken ondernemers vooruit naar de toekomst. Zoals Simone Nieuwenhuijze - de Witte van Speciaalzaak Simon in Goes. “Als mensen voor het warme weer nog een nieuw badpak, bikini of zwembroek willen, kom lekker shoppen”

Goes – “Op dit moment is het gelukkig weer best wel druk bij ons in de winkel en ook in de stad”, ziet Simone Nieuwenhuijze. Haar Speciaalzaak Simon is ruim 80 jaar een begrip in Goes. Veel mensen noemen de zaak de ‘Goedkope Simon’. Simone is de derde generatie van de specialist in ondergoed, bad- en nachtkleding. Het aanmeten van borstprotheses en bijpassende lingerie en badmode is een facet waar vrouwen voor langskomen bij Simone.

“We horen van veel klanten dat ze blij zijn weer in de stad te komen. Sinds maart of soms nog langer geleden zijn ze dat niet geweest”, aldus de onderneemster. Het is een mooie zomerse week dus mensen weten haar nu goed te vinden. “Als mensen voor het warme weer nog een nieuw badpak, bikini of zwembroek willen, kom lekker shoppen”, spoort ze aan. “Wij hebben een ruime winkel, dus het lukt aardig om slim afstand te houden.” Voor mensen die toch niet naar de stad durven heeft Speciaalzaak Simon sinds kort ook een webshop. Gemaakt tijdens de rustige periode in maart en april. Nog niet de gehele collectie staat erop, maar al wel een groot gedeelte.

“De sfeer in de winkel en de stad is momenteel goed. Mensen houden rekening met elkaar. In de meeste winkels zijn voorzorgsmaatregelen genomen, dat werkt goed. Mensen kunnen zelf nadenken, dat zie ik in mijn winkel ook. Ik denk dat mensen die echt bang zijn, niet naar de stad toekomen. Voor mensen die niet zelf naar de winkel of stad durven of willen komen, zijn wij online of telefonisch te bereiken. Zo kunnen wij deze mensen ook helpen.”

Simon bouwt langzaam op naar een normale situatie. “Ik hoop dat mensen zich bewust zijn om te kopen bij lokale winkels, zodat de eigen binnenstad een gezellige en sfeervolle stad blijft. Boordevol mooie winkels met een divers aanbod.”

Ondernemersvereniging Heinkenszand staat er ook positief in. Het bedacht creatieve oplossingen: aangepaste openingstijden, bezorgmogelijkheden voor ondernemers, klanten die privé kunnen shoppen op afspraak en ondernemers die persoonlijke aandacht en advies geven aan hun klanten. De onderlinge band is verstevigd. De braderie wordt verplaatst naar 12 september. Die zou op 11 juli worden georganiseerd, maar dat is nog iets te vroeg.

Samen sterker

Ondernemersplatform Zo Goes gaat ook lekker. Afgelopen weekend werd de vijftigste deelnemer verwelkomt: Primera Goes. Ook winkel Bags by-J is inmiddels aangesloten bij dit ondernemersplatform. Janet Harthoorn met haar authentieke en ambachtelijke lederatelier is in de Goese retail helemaal op haar plek. Samen staan we sterker is het motto.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden