Liselot (links) en haar zus Anne-Fleur voor hun net geopend pop-up restaurant aan het Goese Sas.
Liselot (links) en haar zus Anne-Fleur voor hun net geopend pop-up restaurant aan het Goese Sas. (Foto: )

Horeca raakt steeds verder op stoom

  Zakelijk

“Je ziet dat mensen de schroom van zich afgooien en vaker afspreken om een terrasje te pakken. Ik zie het bij mij zelf ook. Fysiek afspreken met vriendinnen is weer heerlijk.” Aan het woord is Sabina Schoemaker van Marktzicht aan de Grote Markt in Goes. Ze wil graag meewerken aan een positief verhaal over de horeca. Mensen weten de weg naar de terrassen te vinden en er zijn weer overnames te noteren. “Alles gaat weer naar het vertrouwde oude.”

GOES – Mooi nieuws voor Marktzicht en hun oude buurman Marco van Oosten van Kaldi Koffie. De sleutel is inmiddels overgedragen. Marktzicht gaat door de overname van de koffiezaak ernaast meer ruimte creëren binnen en buiten. “We merkten dat in maart niet iedereen direct bij de pakken ging neerzitten. Gedeelde smart is halve smart, dat speelt ook mee. De halve straat sloeg aan het klussen. Je moet je tijd goed benutten. Iedereen ging naar eigen inzicht en vermogen aan de slag. Schilderen, afhalen, of welke strategie er maar bedacht werd”, vertelt Schoemaker.

Samen met haar man Geo van Boven nam Schoemaker ruim een jaar geleden Marktzicht over. Het echtpaar is ook bekend van Kook Restaurant de Witte Lelie. “Al voor de crisis spraken we met buurman Marco. De plannen om Kaldi bij ons te betrekken lagen er al. Maar ja, je gaat toch eerst kijken of dat allemaal financieel wel haalbaar is als zo’n crisis voorbij komt. De plannen belandden even op de plank. We kwamen er achter dat we zelf toch weinig ruimte hadden. Nu we de binnenmuren en terrassen kunnen doortrekken en we scheidingswanden kunnen weghalen, hebben we de ruimte wel.”

Sabina staat er positief in. “Ik ga op terras geen politieagentje spelen. De gezondheidsadviezen liggen op een kaartje naast de menukaarten. Ik vertrouw op het gezonde verstand van mensen en zie het als lange pauze. Vorige week kreeg ik van boa’s bericht dat er toch met twee verschillende paren aan één tafeltje gezeten mag worden. Dat zou alleen voor Goes gelden. Niet Zeeland-breed. Verwarrend voor dagjesmensen, maar ik ben er blij mee.”

Toegankelijk

Ook de zussen Liselot en Anne-Fleur den Engelsman zien kansen in de horeca. Juist in deze tijd. De twee dochters van de eigenaren van restaurant Het Elfde Gebod in Goes zijn een pop-up restaurant in ‘t Loze Vissertje aan het Goese Sas bij Wilhelminadorp gestart. Vorige week vrijdag openden ze de deuren met de bedoeling om dat tien weken vol te houden. De zussen studeerden allebei aan de hotelschool en willen met een toegankelijke kaart qua menu en prijzen mensen naar hun ruime terras trekken.

Veel zin

“Het is zo ontzettend druk met alle voorbereidingen”, laten de zussen tussen alle bedrijven door weten. “We hebben heel veel zin in de komende tien weken. De locatie is prachtig en we gaan er als zussen tegenaan. We denken dat mensen deze zomer meer op vakantie gaan in eigen land. Er is veel ruimte op ons terras, reserveren is niet nodig. De eerste reacties zijn positief.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden