Foto:

FLOOR 2.0 uit Goes tweede in voorronde 'Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel'

  Zakelijk

De voorrondes van de Nationale Competities 'Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel' waren nog maar net afgerond toen Nederland in de intelligente lockdown ging. Daarmee werd het onverantwoord om de competitie voort te zetten en werd een pauze ingelast. Nu, twee maanden later, is duidelijk dat de situatie nog niet is veranderd en ook niet op korte termijn zal veranderen. Om reden van veiligheid én het feit dat drukte in de winkels nu even niet kan is daarom besloten de competitie te staken.

Onder normale omstandigheden en verloop van de competitie wordt doorgaans de uitslag bekend gemaakt op het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten. Helaas kon ook dit evenement niet plaatsvinden, maar dat neemt niet weg dat er toch een prestatie in de voorronde is verricht. FLOOR 2.0 is als tweede geëindigd in de voorronde van 'Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2020'.

“Naar mijn mening is dit de winkel van de toekomst. Schitterende uitstraling met unieke presentatie en uitgebalanceerd assortiment. Alles zag er heel strak uit. Opvallend waren de saladebakjes, deze werden gepresenteerd in speciale duurzame consumentenbakjes”, aldus de juryleden.

Indien de omstandigheden het toelaten dan zal de volledige competitie opnieuw worden gestart in het eerste kwartaal van 2021.

De finalisten werden beoordeeld op hun visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, het ondernemings- en winkelmanagement, het personeelsbeleid, hygiëne en netheid en de performance van de winkel. Daarnaast beoordeelde een mystery shopper het aanbod, de winkel en de behandeling die hen als klant ten deel viel. In de juryrapporten uiten de juryleden met name lof over het vakmanschap en de passie van de ondernemers en hun medewerkers.

Deelname aan de Nationale Competities staat uitsluitend open voor Gecertificeerde Foodspecialiteitenwinkels. Op 1 oktober 2019 is Stichting Foodspecialiteiten Nederland (in samenwerking met FOODBASE) gestart met een compleet nieuw certificeringstraject dat beide partijen samen hebben ontwikkeld. Dit traject biedt een onafhankelijke toetsing door ervaren en getrainde inspecteurs en professionele mystery shoppers. De winkels worden beoordeeld op winkeluitstraling, hygiëne en voedselveiligheid, klantgerichtheid en klanttevredenheid. Het certificeringstraject heeft een looptijd van 24 maanden die start met een meting, na 12 maanden een tussenevaluatie hoever de aanbevelingen zijn verwerkt en weer 12 maanden later wordt er opnieuw gekeurd.

De Nationale Competities zijn een initiatief van het Vakcentrum Foodspecialiteiten en worden georganiseerd door de Stichting Foodspecialiteiten Nederland in Woerden. Voor algemene informatie: www.foodspecialiteitenwinkels.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden