Directeur Herbert Stronk van De Koffieboer daagt sportief uit.
Directeur Herbert Stronk van De Koffieboer daagt sportief uit. (Foto: )

Sportief gebaar van De Koffieboer

  Zakelijk

De alarmerende berichten van sportverenigingen in nood inspireerden De Koffieboer om in actie te komen. Veel verenigingen drijven immers op de inkomsten uit de kantines. Kantines die al geruime tijd dicht zijn. De Koffieboer herkent het gemis, want ook de kantoren waar De Koffieboer dagelijks levert zijn nu nauwelijks bezet. Maar dat weerhoudt directeur Herbert Stronk niet om zich in te zetten voor de sportverenigingen. 

"Die sportverenigingen vormen een cruciaal onderdeel van onze samenleving. De sportiviteit, samen zaken voor elkaar krijgen, de sociale structuren en ontmoetingen, de vitaliteit, de zingeving voor veel vrijwilligers. We kunnen niet zonder die clubs. Wij willen helpen. Met deze actie kunnen we iets doen voor de samenleving en dat voelt heel goed!" 

Bij ieder doosje van Brasil Special doneert De Koffieboer € 5,00 aan een sportvereniging naar keuze. De particuliere besteller bepaalt zelf welke vereniging in Zeeland, Rotterdam of De Drechtsteden, het werk- en aflevergebied van De Koffieboer, de donatie krijgt. 

"Natuurlijk hebben we niet de illusie dat de verenigingen hierdoor uit de financiële problemen blijven. Maar het signaal dat ze waardevol zijn en ertoe doen is ook wat waard. En als 200 mensen van een vereniging hun donatie via onze website sturen komt er toch mooi duizend euro netto binnen!" aldus Stronk. "Je krijgt er in ieder geval 3 kilo heerlijke koffie voor terug!"

Particulieren kunnen op www.dekoffieboer.nl eenvoudig hun bestelling plaatsen en de bestemming van de donatie kenbaar maken. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden