Nicoline van Boven, portret in atelier
Nicoline van Boven, portret in atelier (Foto: Erwin Maes)

'Corona heeft mij laten nadenken over mijn bedrijf'

  Zakelijk

Nicoline van Boven, juweelontwerpster edelsmid uit Kapelle, vertelt over wat er voor haar is veranderd door de coronacrisis.

"Als ondernemer denk je constant aan de toekomst en wat je kan doen naar nieuwe of bestaande klanten toe. Begin januari had ik hiervoor al duidelijke plannen en keuzes gemaakt."

"Ik was vorig jaar begonnen aan het opzetten van een online cursus, maar dit kostte mij simpelweg teveel tijd naast mijn andere werk: opdrachten voor klanten, het maken van eigen collectie, mijn deelname aan de Sieraad Art Fair en het geven van cursussen edelsmeden."

"Terwijl het ontwerpen en maken van unieke sieraden voor klanten mijn passie is. Juist daarom komen klanten vanuit heel Nederland naar mij toe."

"Dus besloot ik een luxelijn op te gaan zetten in 18 karaat goud en het maken van zilveren sieraden te minderen. Het jaar 2020 begon goed! Mooie opdrachten en verkopen stroomden binnen. Tot in maart alles veranderde door het Coronavirus! Ik kon geen cursisten meer ontvangen, trouwringen die besproken waren gingen niet meer door, grote aankopen bleven uit, de goudprijs schoot omhoog. Het leek alsof iedereen ineens heel veel angst had om geld uit te geven. Even was ik bang dat het niet meer goed zou komen, maar ik wilde me focussen op het positieve! Ik heb heel hard gewerkt aan mijn online marketing. En dat wierp zijn vruchten af! In april heb opdrachten kunnen afleveren die ik nog had liggen en al bij al niet slecht verkocht.  Online aankopen via Social Media en mijn webshop. Ook nu komen er klanten uit de regio Den Haag of Amsterdam om iets te kopen of op maat te laten maken."

"Ik merk ook dat alhoewel juwelen misschien een luxeproduct zijn, meer nog de emotionele waarde van belang is. In deze tijd beginnen mensen te beseffen wat echt belangrijk is: hun familie en vrienden. Mijlpalen in iemands leven worden vaak gevierd met een mooi sieraad. En een sieraad kan ook troost brengen. Een mooi nieuw ontwerp gemaakt van oude sieraden van een overleden dierbare bijvoorbeeld. Met zo`n sieraad draag je een herinnering aan iemand elke dag bij je. Ik vind dat zo mooi! Ook duurzaamheid is hierbij belangrijk. Goud blijft altijd zijn waarde behouden. Het wordt steeds doorgegeven en gaat zo generaties lang mee."

"Zelf ben ik er in deze 2 maanden ook achter gekomen wat ik écht belangrijk vind. Sinds vorige week heb ik definitief besloten om de offline cursussen ook af te bouwen dit jaar. Dan kan ik 100% mijn energie steken in wat ik het liefste doe: eigen collectie ontwerpen en sieraden in opdracht maken. Want hoewel ik altijd met veel liefde heb les gegeven en heel veel dingen tegelijk heb gedaan, ga ik me nu volledig concentreren op maatwerk en de tijd spenderen aan klanten, om samen met die klant iets moois te maken!"

www.nicolinevanboven.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden