Foto:

'Het is een eer om zo’n bedrijf voort te zetten'

  Zakelijk

De wisseling van de wacht zal ogenschijnlijk voor de vaste bezoekers en gasten van Hotel-Eetcafé Smits in Wemeldinge vrijwel geruisloos verlopen, toch is er sprake van het einde van een tijdperk. De familie Wisse, die tientallen jaren het gezicht was van “Smits” verdwijnt van het toneel, de familie Van der Linden uit Goes, neemt het stokje over.

door Kees van Oosten

Het “slechte” nieuws is dat Johan Wisse, de gastvrije, joviale uitbater uit beeld verdwijnt, het goede nieuws is dat Erwin van der Linden (29), diens vriendin Shea-Lynn Croes (24) en broer Stephan van der Linden (31) het karakter van het pand en de ontspannen sfeer willen behouden. In goed Nederlands: never change a winning team (verander nooit de opstelling van een winnend voetbalelftal). “We willen Smits zoveel mogelijk laten zoals het is. Op een paar details na, een verfje hier en een nieuw behangetje daar, blijft alles bij het oude. Wellicht kunnen we paar dingetjes veranderen. In het hoogseizoen vormen Belgen de hoofdmoot. Hartstikke fijn, zijn we blij mee. Maar misschien kunnen we wat meer doen voor de Wemeldingenaren. Een trefpunt voor de Belgen, zeker, maar ook een plek voor de plaatselijke bevolking, jong en oud.” Ook staat het plannen van meer activiteiten/evenementen op de agenda.

Erwin van der Linden runt op dit moment samen met oudere broer Stephan (31) personeelsdienstenbedrijf, met vestigingen in Rotterdam en Goes. Shea-Lynn is werkzaam in horeca in Goes. Erwin en Shea-Lynn tekenen samen voor de bedrijfsvoering van Smits en Stephan zal de marketing voor z’n rekening nemen..

Erwin van der Linden: “We hebben er zin in. Zo’n bruin café annex hotel, vind je bijna nergens meer. Het is een eer om zo’n bedrijf voort te zetten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden