Campingeigenaar Micha Bliek zoekt het hogerop in zijn buitenspeelplaats, die een geheel nieuw gezicht krijgt.
Campingeigenaar Micha Bliek zoekt het hogerop in zijn buitenspeelplaats, die een geheel nieuw gezicht krijgt. (Foto: )

Spelen 2.0 bij camping De Molenhoek

  Zakelijk

Het kampeerseizoen moet nog beginnen, maar nu al heerst er drukke bedrijvigheid op camping De Molenhoek aan de Molenweg in Kamperland. Micha Bliek is alle speeltoestellen in de buitenspeeltuin van zijn middelgrote (400 plaatsen) camping aan het demonteren. Er komt een geheel nieuwe speeltuin. Voor 1 april moet de eerste fase klaar zijn voor gebruik.

door Gerrit van Loon

KAMPERLAND – Beelden of impressies van de nieuwe speeltuin, nee die geven de campingeigenaren Micha en Kim Bliek nog niet prijs. "Dat houden we nog een poosje geheim", laat Kim weten. De twee namen in 2003 het bedrijf over van de ouders van Micha en runnen het bedrijf sindsdien met heel veel plezier. "Wij doen graag dingen anders dan anders. Dat zie je terug in het bedrijf. De camping beschikt over alle moderne faciliteiten."

De brasserie en het cafetaria, gevestigd op het terrein, runnen de twee ook zelf. Naast dat ze overdag op de werkvloer op de camping zijn, staan ze s' avonds met veel plezier in de Brasserie. Kim Bliek: "Wij geloven in een persoonlijk beleid waarin gasten zich geen nummer voelen. Vandaar dat we een familiaire sfeer proberen te creëren. Een soort thuisgevoel, waarin iedereen zich thuis voelt."

De nieuwe speeltuin wordt ontworpen door Yalp. Een organisatie uit Goor die speeltoestellen voor alle leeftijden en vaardigheden produceert. Iedereen, ongeacht achtergrond, leeftijd, geslacht of vermogen, moet dezelfde kansen in het leven hebben om te verkennen en te bereiken, zo luidt de missie van Yalp. Op hun website schrijven ze dat ze nog steeds zien dat mensen met een handicap het meest worden verwaarloosd in het ontwerp van een speeltuin. Als die speloplossingen toch worden aangeboden, zijn ze vaak stigmatiserend of niet interessant genoeg."

De Bliekjes borduurt voort op de weg die ze al een tijdje geleden zijn ingeslagen met het interactieve speelplein van Yalp. "Dat is leuk voor jong en oud. Je steekt er wat van op èn kinderen met en zonder beperking (in dit geval kinderen in een rolstoel) kunnen met elkaar spelen. Zeg maar, spelen 2.0", aldus Kim Bliek. "De nieuwe uitbreiding is anders. Het interactieve gedeelte laten we achterwege (want dat hebben we al). Onze insteek met dit gedeelte is natuurlijk en uitdagend spelen voor jong en oud. Bij dit ontwerp hebben wij samen met Yalp gekozen voor de Flora-lijn."

Wat dat precies inhoudt legt de campingeigenaress uit. Materialen die gebruikt worden in de Flora-lijn zijn duurzaam en zorgen voor een uitstraling die bij het bedrijf past. Speeltoestellen bestaan uit houten onderdelen, kennen een organisch uiterlijk en zijn gebaseerd op vormen uit de natuur. "Dus geen hysterisch rood, geel of blauw, maar hout, natuurlijke kleuren en pasteltinten", verduidelijkt Kim. "De ontwerpen die gebruikt worden zijn gebaseerd op natuurlijke vormen zoals planten, boomstronken, takken en bladeren. Door het gebruik van verschillende houtsoorten lijkt de speelplaats bijna onderdeel van de natuur te zijn."

Kim spreekt van een unieke fantasiewereld met een 'hoge speelwaarde' voor kinderen. Kinderen kunnen eindeloos klimmen, klauteren, glijden en schommelen. Terwijl onbewust de motorische vaardigheden van kinderen worden getraind. Het speelterrein wordt in drie fases (drie jaar) gerealiseerd. De basis dit jaar is zeker al uitdagend genoeg.

Naast een standaard menukaart is er een shared dining-kaart. De gedachten erachter: eet jezelf gezond(er) en toch lekker. In plaats van met zout worden gerechten op smaak gemaakt met umami en kokumi-producten. De bedoeling is dat gasten gerechten met elkaar delen.

Op het terrein van De Molenhoek is een knus veld met een mooie grote boom in het midden. Hier komen gepimpte tourcaravans en minisafaritenten te staan. In het midden een grote barbecue. Een Ibiza-achtig sfeertje.

Meer berichten