"Het is een gezellige drukte van in- en iitlopende klanten", zeggen Jan en Riek, "Allemaal nemen ze wat mee, want ja, korting verkoopt." (Foto:Leon)
"Het is een gezellige drukte van in- en iitlopende klanten", zeggen Jan en Riek, "Allemaal nemen ze wat mee, want ja, korting verkoopt." (Foto:Leon) (Foto: )

Hobbyhal De Graaf sluit de deuren

  Zakelijk

Hobbyhal De Graaf in Kortgene gaat er mee stoppen en sluit per januari zijn deuren, het pand staat te koop. Eigenaren Riek de Graaf en Piet de Booij zijn pensioengerechtigd en willen van hun tijd genieten. De broer van Riek begon in 1976 met Hobbyhal De Graaf. "Het gezegde 'Even naar Piet de Graaf' ontstond in die beginperiode en dat is zo gebleven", zegt Riek, "Het was een begrip."

door 

KORTGENE – De zaadjes van Hobbyhal de Graaf liggen in de bloemen- en plantenverkoop waar Piet de Graaf in 1970 mee begon. "Hier op de markt bij de Nicolaaskerk, daar stond hij samen met Teun de visboer. Vanaf 1976 kwam de hobbyhal er bij, mijn broer begon ermee en ik ben ook in de zaak gekomen.

Piet is in 2014 overleden", aldus Riek, "Terugkijkend op die beginperiode is er wel een en ander veranderd. We hadden toen een kas voor bloemen, planten, potplanten en zijn dat anders gaan benutten. Er is veel veranderd in de doe-het-zelf branche. Het assortiment is enorm uitgebreid én er kwamen bouwmarkten." Het aanbod in gereedschappen en aanverwante artikelen groeide. "Veel bouwactiviteiten, diverse klussers en ZZp'ers kwamen allemaal bij ons", zegt Jan de Booij.

"Van hout tot cement, dakbedekking, spijkers, schroeven, moeren. Veel elektrische gereedschappen, handige hulpjes voor in huis. Kettingen, touwen, boormachines, pvc, elektra benodigdheden, sanitair, verf. Bij elkaar een ontzettend groot assortiment, soms wel meer dan de bouwmarkt."

Service

Wie het terrein van Hobbyhal De Graaf opkomt kan direct binnen of buiten aan de slag met tuinhout, hardhout, hardhouten palen en tuintegels. "We bieden ook altijd goede service zoals het zagen van houten platen 2,44 X 1,22 op maat. Wat je niet nodig hebt hoef je ook niet mee te nemen en te betalen", laat Jan weten, Qua servce maak je het ook wel eens anders mee. Riek vertelt over een ervaring die haar broer had. "Komt er een mevrouw binnen voor verf maar ze kon niks vinden. Histor moest ze hebben maar wij hadden Flexa. Zegt mijn broer: "Volgende keer heb ik Histor".

Komt ze later terug en zegt 'ik heb uw raad opgevolgd en twee bussen Histor gekocht bij de bouwmarkt'. Nou ja, dan vraag ik je! Haha." Jan weet ook nog een mooie over een man die een metalen ketting had uitgezocht. "Netjes vier stukken speciaal op maat afgeknipt. Komt hij de andere week terug om te ruilen. Hij snapte niet dat dat niet kon. Ondertussen is het de laatste weken druk met veel trouwe klanten die nog even wat voorraad in komen slaan. Of profiteren van de korting die nu wordt gegeven.

De leegverkoop loopt tot 1 maart 2020, artikelen van hoge kwaliteit met flinke korting. Daar is altijd voor iedereen wat te vinden."

Voor Riek en Jan is de tijd gekomen om te stoppen, hun tijd wat anders invullen, wat langer op vakantie. "Nu willen we met pensioen. Volgend jaar lekker naar Spanje."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden