Siersmederij Bolijn in actie!
Siersmederij Bolijn in actie! (Foto: Herman Brouwer)

Gratis toegankelijke Open (Monumenten)dag bij Brouwer

  Zakelijk

Zaterdag 14 september is het weer zover! Meubel- en Rijtuigstoffeerderij C.J. Brouwer uit 's Heer Hendrikskinderen houdt inmiddels traditiegetrouw weer hun jaarlijkse uitgebreide gratis toegankelijke Open (Monumenten)dag in samenwerking met de Gemeente Goes.

's Ochtends om 10.00 uur word op hun locatie aan de Nieuwe Rijksweg 8 te 's-Heer Hendrikskinderen de officiële opening van de Open Monumentendag in Goes ludiek verricht.

Dit jaar word dat gedaan door de wethouder van Goes Dhr. A. v.d. Reest en daarbij muzikaal ondersteund door dweilband de Steltlopers uit Heinkenszand.

Er worden ook traditiegetrouw weer diverse demonstraties, en presentaties gehouden in o.a. meubelstofferen, siersmeedwerk en parket leggen door 2-voudig Nederlands kampioen Marcel Schipper.

Dit jaar is er voor het eerst ook een presentatie door een leverancier van exclusief meubelleder uit België die hiervoor speciaal hun vertegenwoordiger afvaardigt om u van alles over de verschillende ledersoorten te vertellen en uw eventuele vragen te beantwoorden.

Meubelstoffeerderij Brouwer heeft natuurlijk de perfecte sfeervolle locatie om dit soort evenement te organiseren en daarvoor ook de medewerking van ruim 25 vrijwilligers.

Behalve meubelstoffeerderij Brouwer zijn er diverse bedrijven die net als hun gerelateerd zijn aan het inrichten en verbouwen van woningen die dit jaar ook weer mee doen zoals:

A.C. Rijken meubelrestauratie (www.acrijken.nl)
Zuidweg-Zwartepoorte installatietechniek (www.zuidweg-zwartepoorte.nl
Traas Nature & Buildingcare (www.traas.nl
Art & Creations vloer & wanddesign (www.cjartcreations.nl)
Schipper Parket (www.schipperparket.nl)
de Koster bouwbedrijf
DejaStone (www.dejastone.nl
Nellie v.d. Boorn-Huijsman architect (www.vandenboornhuijsman.nl)
Stolz leder (www.stolz.be)

Naast bovenstaande bedrijven doen ook een groot aantal creatieve mensen mee uit de regio die hun kunst & ambacht aan u laten zien zoals o.a.:

Siersmeedwerk door Dhr. L. Bolijn
Houtdraaiwerk door Dhr. T. Kopmels
Aquarelleren, pentekeningen e.d. door Dhr. A. van Dijk
Glassieraden maken door Mevr. C. v.d. Peijl-Minnaard

In verband met de verkeersveiligheid is het niet aan te raden in de berm te parkeren, er is hiervoor een ruime gratis parkeergelegenheid ingericht op een weiland achter de locatie aan de Oude Rijksweg, volg hiervoor de aanwijzingen van de verkeersregelaars of de bewegwijzering.

Verder is dit evenement geschikt voor alle leeftijden, rolstoelvriendelijk en is er catering aanwezig.

Natuurlijk zijn er ook weer de gratis poffertjes & pannenkoeken te verkrijgen dus honger hoeft u niet te hebben.

Ook aan de kinderen is gedacht zoals o.a. de kleindierenshow en een knutselhoek.

Mocht u liever uw auto in de binnenstad van Goes laten staan dan kunt gebruik maken van de gratis shuttlebus vanaf de Singelstraat te Goes (instappen bij het Historisch Museum/Grote Kerk) en wordt u na uw bezoek gegarandeerd weer teruggebracht naar de opstaplocatie in de binnenstad van Goes.

De locatie waar dit evenement gehouden word is aan de Nieuwe Rijksweg 8
4472 AB
te 's-Heer Hendrikskinderen

Er is weer heel veel te zien, te proeven en te beleven in 's Heer Hendrikskinderen dus een aanrader om zaterdag 14 september a.s. eens een kijkje te gaan nemen!

Meer berichten