Jan Pilaar voor de mooiste showroom met glasproducten van Nederland. Er werken nu 16 mensen. De naam op de gevel wordt Melieste Glas.
Jan Pilaar voor de mooiste showroom met glasproducten van Nederland. Er werken nu 16 mensen. De naam op de gevel wordt Melieste Glas. (Foto: PR)

Glashandel Melieste bestaat tachtig jaar!

  Zakelijk

Op zes mei 1939 begon Nico Melieste samen met zijn zoon Piet in de binnenstad van Goes een glashandel. Een nu volwassen bedrijf dat we allemaal kennen. Glashandel Melieste.

GOES - In tachtig jaar tijd gaat een bedrijf door heel wat ontwikkelingen heen. De huidige eigenaar van Glashandel Melieste, Jan Pilaar, vertelt over de geschiedenis, filosofie en de groei van de zaak.

Geschiedenis

"Nico Melieste begon zijn glashandel een jaar voor de oorlog. Een echt 'oud Goes' bedrijf dus. Samen met zijn zoon Piet startte hij op in de Wijngaardstraat, in de binnenstad van Goes, vlakbij waar nu Nian Hao zit. Piet Melieste wilde de zaak niet van zijn vader overnemen. Na een korte overname door Adri en Rinus Huijbregtse werd ik in 1984 de nieuwe eigenaar van Melieste. In 1989 zijn we vertrokken naar een nieuw pand aan de Verrijn Stuartweg. De oppervlakte was twee en een half keer zo groot. Ik dacht toen dat ik daar tot aan mijn pensioen zou zitten, maar in 1996 barstten we er al uit en zijn we naar onze huidige locatie aan de Livingstoneweg 20 verhuisd. Daar hebben we inmiddels ook al twee keer uitgebreid, een aanbouw van 550 m2 en vorig jaar hebben we er een loods van 660 m2 naast gezet. In 2017 hebben wij onze showroom vernieuwd. Ik durf te beweren dat wij de mooiste showroom met glasproducten van heel Nederland hebben. We hebben zestien fantastische medewerkers. Enkele jaren geleden heb ik een stapje terug gedaan. Mijn rechterhand Michel Sinke is tot directeur benoemd en heeft nu de algemene leiding".

Filosofie

"Onze filosofie is ten eerste dat we gáán voor de klant. Dat heb ik van mijn vader geleerd (Jan Pilaar sr., in die tijd bekend als ondernemer van de Bouwmaterialenhandel Pilaar). Mijn moeder heeft me geleerd altijd vriendelijk en beleefd te zijn. Dat wordt zeer gewaardeerd en is ons tweede uitgangspunt. Ten derde hanteren we de economische regel dat in de verkoop ieder product en iedere handeling rendement moet hebben. De afgelopen 35 jaar zijn we altijd rendabel geweest. Onze slogan is: 'Goede service, nette prijs'. Waar we veel budget in steken is adverteren. Dat heeft zeker bijgedragen aan onze groei. We kiezen ook altijd voor de voorpagina. Dan weet je zeker dat mensen het hebben gezien. Het idee is dat onze naam in gedachten moet komen op het moment dat men glas nodig heeft".

Vooruitzichten

"Naast glaszetten voor zowel bouwbedrijven als particulieren is Melieste leverancier en installateur van allerlei glasproducten, zoals HR-isolatieglas, douchecabines, spiegels of zelfs glazen trappen. We hebben een mooie website en zijn actief op Facebook. We krijgen een waarderingscijfer van 8,4 en 97 procent van onze klanten beveelt ons aan. Best iets om trots op te zijn. Recent hebben we onze naam gewijzigd van Glashandel Melieste in Melieste Glas. Dit is kort en krachtig. Loop gerust eens binnen en bekijk onze prachtige producten!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden