jolijn Stam & Anne-Marie van Noppen
jolijn Stam & Anne-Marie van Noppen

Bureau Forensisch Verpleegkundigen

  Zakelijk

“Hoe kunnen we kindermishandeling, ouderenmishandeling en huiselijk geweld signaleren en hoe gaan we hier mee om?”

Op deze vraag en nog veel meer vragen weten forensisch verpleegkundigen Anne-Marie van Noppen en Jolijn Stam het antwoord!

Zij zijn als forensisch verpleegkundigen werkzaam met hun bedrijf ‘Bureau Forensisch Verpleegkundigen’. Zij geven scholingen en trainingen over forensische onderwerpen zoals het signaleren en beschrijven van letsels, letseldocumentatie, sporenonderzoek, omgaan met zedendelicten, juridische aspecten zoals het beroepsgeheim en natuurlijk over kindermishandeling, ouderenmishandeling en huiselijk geweld. Hun expertise laat niets te wensen over.

Zij zijn beide tevens ambulance verpleegkundigen en hebben na jarenlange ervaring de opleiding tot forensisch verpleegkundige gevolgd in Utrecht. Inmiddels geven zij bijvoorbeeld masterclasses op de ambulance academie, staan op congressen en geven scholing en trainingen aan thuiszorg, huisartsen, politie, middelbare scholen etc.

Met name op scholen, dagverblijven en in de (ouderen)zorginstellingen zie je dat de basiskennis die zo relevant is over mishandeling ontbreekt. En dat is niet wenselijk. Sámen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen, volwassenen en/of ouderen díe zorg krijgen waar ze recht op hebben. Zij hebben ú nodig. Weet dat kindermishandeling een strafbaar feit is!

De sectoren gezondheidszorg, onderwijs, kinderopvang, maatschappelijke ondersteuning, jeugdhulp en justitie zijn verplicht de meldcode te gebruiken en zijn verplicht te zorgen iedereen goed op de hoogte is hoe deze toe te passen . De inspectie toetst of er gewerkt wordt volgens de meldcode. Er moet aangetoond kunnen worden dat medewerkers op juiste manier geschoold worden om de meldcode te gebruiken. En dáár kan Bureau Forensisch Verpleegkundigen u op de juiste manier bij helpen. Zij geven scholing op maat en geven graag antwoord op uw vragen. Durft u of uw organisatie het verschil te maken?

Voor informatie zie de website www.forensischverpleegkundige.nl of volg hun facebookpagina Bureau Forensisch Verpleegkundigen

Meer berichten