Zeeuwsche Zoute lanceert nieuwe zoutvariant


Foto: Jan-Kees de Meester

Zeeuwsche Zoute lanceert nieuwe zoutvariant

  Zakelijk

Na een eerdere lancering van de zoutsmaak Wakame aan het begin van dit jaar, introduceert Zeeuwsche Zoute opnieuw een zoutvariant, namelijk Zeeuwsche Zoute Zeekraal. Dit keer wordt het ambachtelijke zeezout uit de Oosterschelde combineerd met zeekraal dat wordt geteeld door de Zeeuwse ondernemer Zeeuws Zilt.

Zeeuwsche Zoute Zeekraal is de tweede productvariant van Zeeuwsche Zoute waar aan het zout een ander ingrediënt is toegevoegd. Doordat zeekraal actief zout uit het zoute water opneemt, krijgt het een zilte smaak. Ook zit de plant boordevol vitaminen die zijn opgenomen uit het zeewater. Hierdoor ontstaat een uniek product dat perfect is voor smaakcombinaties waarbij je graag een zoute smaak wilt combineren met het ziltige van de zee. Deze excentrieke smaak is een echte toevoeging aan verschillende gerechten in de keuken, zoals kabeljauw, mosterdsoep, een eiergerecht of een heerlijke steak tartaar.

Zeeuwsche Zoute kiest voor korte ketens, dus ook de zeekraal vindt zijn oorsprong in Zeeland. De nieuwe zeekraalvariant is dus wederom een 100% Zeeuws product. De zeekraal komt bij de teler ‘Zeeuws Zilt’ vandaan. Deze ondernemer teelt de plant op het land met behulp van het zoute water uit het Veerse Meer. Van oorsprong groeit zeekraal in het overgangsgebied van zout water en land, de zogenaamde ‘schorren’. Zeeuws Zilt bootst deze omgeving na waardoor zij in staat zijn om de zeekraal te kweken. Zeeuwsche Zoute Zeekraal is het enige zeezout met Zeeuwse zeekraal dat volledig gemaakt is met grondstoffen uit Zeeland. Dit maakt deze variant uniek en iedereen die het zout proeft, zal blij verrast zijn door de verfijnde, ziltige smaak.  

Zeeuwsche Zoute Zeekraal is op dit moment verkrijgbaar in een glazen pot waar 100 gram van het product in zit. Het glazen potje geeft de mogelijkheid om het zout handig in te bewaren. De nieuwe smaak is te bestellen via de webshop en kost €9,95. Ook is de nieuwe zoutvariant al te koop bij De Oosterscheldeboer, Vishandel van Beveren in Brouwershaven, Triton Mosselen in Yerseke en Vleeschhouwerij Verburg in Kortgene.

Zeeuwsche Zoute gebruikt een combinatie van 500 jaar Zeeuws vakmanschap en moderne, technische oplossingen om zout te winnen. Al deze elementen dragen bij aan de ambacht van het werk: het creëren van een buitengewoon authentiek zoutproduct dat telkens weer een nieuwe smaaksensatie biedt. Kijk voor meer informatie over het productieproces op www.zeeuwschezoute.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden