Foto:

Uitzendbureau biedt gratis (her)scholing aan in de veiligheid

  Zakelijk

TRIXXO, een uitzendbureau met een specialisatie in het outsourcen van brandwachten, zoekt dringend 100 nieuwe brand- en veiligheidswachten in Zeeland, Geleen, Eindhoven, Rotterdam en een aantal regio’s in België: Antwerpse haven, de Gentse haven en Tessenderlo. Omdat veel bedrijven na de corona-lockdown weer volop aan het heropstarten zijn, is er een groot tekort aan toezichthouders.

Eind 2019 nam TRIXXO Levelplus over. LevelPlus (uit Goes, Nederland) is een organisatie gespecialiseerd in veiligheidspersoneel in de (petrochemische) industrie. Dit vooral in de regio van Zeeland. Met deze overname werd TRIXXO, die reeds actief was in deze sector, in Nederland en België, in één klap het grootste uitzendbureau gespecialiseerd in deze niche. 

Opmerkelijk is dat er geen voorkennis of diploma’s vereist zijn voor deze job. Het uitzendkantoor en de werkgevers waarvoor TRIXXO recruiteert betalen en verzorgen zelf de volledige opleiding van de kandidaten. TRIXXO zet volop in op opleidingen en dit in vele niches. Reeds geattesteerde kandidaten kunnen meteen aan de slag voor het uitzendkantoor. Voor diegene die nog niet over de nodige attesten beschikken zijn er nog enkele openstaande opleidingen in zowel Nederland als België.

“Als brand- en veiligheidswacht sta je in voor de veiligheidsmonitoring van verschillende petrochemische werven en raffinaderijen. Het is een zeer gevarieerde functie: van de aanwezigheid controleren van medewerkers, tot het uitvoeren van gas-metingen”, aldus Frank Vliegen – CEO TRIXXO Jobs.

“In een noodsituatie zijn brandwachten ook verantwoordelijk voor het alarmeren van de hulpdiensten en het evacueren van de medewerkers. Het is niet zo’n bekende job, maar wel een erg belangrijke, met een grote verantwoordelijkheid. Als op de terreinen van chemische- en andere industriële bedrijven onderhoud moet plaatsvinden met o.a. laswerken, bouwwerken van nieuwe installaties of andere risicovolle opdrachten, dan moet daar altijd een brand- en veiligheidswacht bij aanwezig zijn. Zonder toezichthouder mogen deze werken gewoonweg niet plaatsvinden.”

Gratis herscholen

Frank Vliegen: “Jammer genoeg hebben heel wat mensen tijdens de coronacrisis hun baan verloren. Anderen kregen een totaal nieuwe taakinvulling of zagen de omstandigheden op het werk drastisch veranderen. Heel wat mensen zijn hierdoor op zoek naar een nieuwe richting. Deze gratis herscholing is een extra push om werkzoekenden naar de safety-sector te trekken. Het biedt werkzoekenden ook de kans om zonder veel risico van sector te veranderen. We zien sollicitanten uit alle hoeken: verkoop, horeca,… .”

“De branche is voor velen onbekend, maar spreekt wel aan. Het is een beroep met verantwoordelijkheid, uitdaging en doorgroeimogelijkheden. Het feit dat je hier zonder voorkennis aan kan starten, door onze gratis opleiding, maakt het des te interessanter.”

Over TRIXXO:

TRIXXO is een HR-dienstengroep die bestaat uit diverse afdelingen: Er zijn meer dan 130 kantoren in heel België. Er werken zo’n 7500 mensen. TRIXXO is een 100% Belgisch familiebedrijf, met hoofdkantoor in Hoeselt (Limburg). De geconsolideerde omzet in 2019 bedroeg 185 miljoen euro. De ambitie is om tegen 2021 te groeien naar 10 000 medewerkers.

Meer info:

https://www.trixxo-jobs.be/nl/onze-specialisaties/safety/

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden