hout-sculptuur
hout-sculptuur (Foto: Johannes de Hollander)

Expositie in Galerie Luctor

  Tentoonstelling

Van 1 mei tot 6 juni exposeren Edy en Anja van den Abeele in Galerie Luctor te Oudelande.

De passie van Anja is het maken van keramieke beelden. In veel creaties beeldt ze pittige mollige dames uit. Ze zoekt het vooral in beelden met humor, die je eigen fantasie kunnen laten spreken. Anja noemt zich een mensenmens, en van daaruit haalt ze haar inspiratie. Ze gebruikt veelal chamotte klei en maakt haar glazuren zelf. Anja heeft een keramiek studie gevolgd aan de kunstacademie van Eeklo.

Edy is als autodidact in 1990 begonnen met acryl schilderijen. In zijn veelal abstracte schilderijen gebruikt hij diverse technieken. Het is voor hem elke keer weer spannend om te zien hoe hij met treffende kleuren en vormen tot een mooi resultaat kan komen. In de laatste jaren heeft hij zich ook toegelegd op hout-sculpturen als expressievorm. Hij begint met een blok hout, en verlijmt dat met lagen multiplex en MDF. Dan gaat hij aan het werk om er vormen met vloeiende lijnen uit te krijgen. Het resultaat is veelal van een verbluffende schoonheid. Een recente nieuwe richting is het maken van tassen van hout, werkelijk heel bijzonder.

Edy en Anja wonen en werken in Westdorpe (Zeeuws-Vlaanderen).

De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag vanaf 13:00 uur. Voorlopig gelden nog de bekende corona-beperkingen voor kleine winkels. Adres van de Galerie: Burgemeester van Lierestraat 36, Oudelande. Website: www.galerieluctor.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden