De voetbalclub met wellicht één van de grootste seniorenafdelingen in Zeeland. FOTO: Luctor Heinkenszand
De voetbalclub met wellicht één van de grootste seniorenafdelingen in Zeeland. FOTO: Luctor Heinkenszand (Foto: )

Bij voetbalclub Luctor Heinkenszand staan ontwikkelingen niet stil

  Sport

Bij voetbalclub Luctor Heinkenszand staan de ontwikkelingen niet stil. De gemeente gaat ter voorbereiding op de aanleg van een nieuw kunstgrasveld het gras doodspuiten en het veld zeven (om de kunstvezels eruit te halen). Er komt een gehandicaptenteam en de eerste trainingen en wedstrijden beginnen al weer snel. Een vooruitblik van een maatschappelijk betrokken voetbalclub in een mooi Zeeuws dorp.

Heinkenszand - Het oude trainingsveld op het complex aan de Dorpsstraat is momenteel gesloten. Er mag niet meer op gevoetbald worden. De gemeente gaat, ter voorbereiding op de aanleg van het kunstgras, het gras doodspuiten en het veld zeven (om de kunstvezels eruit te halen). Het zeven moet nu gebeuren, omdat de grond erg droog moet zijn. Concreet betekent dit dat het sportpark tot 8 augustus volledig gesloten is, zo laat de voetbalclub weten.

De gemeenteraad stemde op 25 juni unaniem in met de komst van een kunstgrasveld in Heinkenszand. Daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling. “Het sterkt ons enorm om door te gaan op de weg waar we sinds de fusie op zijn gegaan. We blijven ons ontwikkelen en breed sociaal maatschappelijk inzetten”, liet het bestuur in een reactie op het raadsbesluit toen weten.

Normaal starten

Het abrupt einde van het seizoen 2019/2020 werd door de club omgedraaid naar het zo goed als kwaad draaiend houden van de club. Achter de schermen is door een grote groep vrijwilligers hard gewerkt om alles klaar te zetten voor het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen dat normaal start, maar het is ook afwachten wat het gaat brengen.

Multifunctioneel

In de nieuwe presentatiegids spreekt voorzitter Marco Utermark zijn leden moed in. “Wij rekenen op ieders begrip als er besluiten moeten worden genomen, omdat de gezondheid van ons allen daarom vraagt.” Het bestuur benadrukt nog maar eens dat de fusie een juiste keuze is geweest. “Vanaf de fusie zijn we met elkaar de juiste dingen aan het doen. Mede met de realisatie van het kunstgrasveld kunnen we de vervolgstap zetten. Uiteindelijk willen we naar een meer multifunctioneel sportpark waar meer initiatieven mogelijk zijn en ons verder kunnen ontwikkelen. Ambities genoeg!”, aldus Utermark.

Samenwerking

Dat is te zien in de praktijk. Het meiden- en vrouwenvoetbal is een samenwerking met Apollo’69 ('s Gravenpolder) en DWO (Ovezande) aan gegaan.

“Samen komen we verder en dat alles in het belang van onze meiden en vrouwen.”

Voor de jeugd zouden er nog wat extra gemotiveerde jeugdtrainers bij kunnen komen, is de wens.

Grootste afdeling

Luctor Heinkenszand is trots op de start van het G-team en alle andere teams. “We hebben wellicht een van de grootste seniorenafdelingen van Zeeland (met zeven herenteams op zaterdag, één damesteam, één vrijdagteam, één zondagteam en een team Walking-football). Erg mooi. Aan de andere kant hebben we veel uitdagingen waar we gezamenlijk hard aan moeten werken, maar daar hebben we alle vertrouwen in”, aldus Marco Utermark.

Meer dan voetbal alleen

Er is een activiteitenschema samengesteld met gezondheidsadviezen in acht nemend. In november is er een Mossel- en Sinterklaasavond. In december: dart- en oliebollentoernooi. In februari een muziekquiz. April heeft een rommelmarkt en Kika-run. De Durpsrun is in mei.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden