Shirin van Anrooij in de regenboogtrui en met haar gouden plak: "Ik krijg heel veel steun van mijn familie." FOTO: Leon Janssens
Shirin van Anrooij in de regenboogtrui en met haar gouden plak: "Ik krijg heel veel steun van mijn familie." FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Wereldkampioen Shirin van Anrooij: 'Ik hield het net droog'

  Sport

In het gemeentehuis van Kapelle werd vorige week dinsdag de wereldkampioene veldrijden bij de junioren, Shirin van Anrooij, gehuldigd. Zaterdag 1 februari was zij in het Zwitserse Dübendorf de sterkste in de strijd om de regenboogtrui. Voor haar werd het Wilhelmus gespeeld. Shirin: "Dat was indrukwekkend, mooi en emotioneel. Ik hield het nog net droog."

door Leon Janssens

KAPELLE – De in het gemeentehuis toegestroomde familie, vrienden, bekenden en wielerfans zagen hoe Shirin feestelijk werd onthaald met muziek door Jonge Kracht uit Kapelle. Ze werd toegesproken door wethouder Jon Herselman, burgemeester Hieltjes, zus Lindy, coach Marc Herremans en Kinderburgemeester Stein, allen lieten zij blijken trots op Shirin te zijn. "Jij bent een voorbeeld, met souplesse en een goede manier van doorzetten", zei waarnemend burgemeester Huub Hieltjes. "Door jou worden we aangezet om in sportaccommodaties te blijven investeren en zo de jeugd te stimuleren te blijven sporten. Op je fiets zit je alleen, maar je kunt het niet alleen. Je familie, vooral je moeder, en vrienden die steunen je. Je doet het met z'n allen maar jij bent degene die dat resultaat weet neer te zetten."

Het was een hele drukke week voor Shirin na het veroveren van de wereldtitel. Zij moest veel interviews geven aan de diverse media en werd van alle kanten gefeliciteerd. Vorige week maandag vloog Shirin met de Nederlandse wielerploeg terug naar huis en dinsdag was het gewoon een schooldag voor de 17-jarige. Bij de huldiging bracht Jonge Kracht een serenade. De muzikanten speelden 'Lang zal ze leven', want 5 februari werd de jonge wereldkampioene 18 jaar. Behalve cadeautjes werd er ook nog een verjaardagstaart aangeboden. Geen verjaardagsfeestje thuis want er stond een wedstrijd in Maldegem op het programma. Shirin, bescheiden, wat nerveus, vindt al die aandacht mooi maar blijft vrij kalm onder al deze huldeblijken: "Ik laat het allemaal maar rustig gebeuren." Zij had zich al enige tijd in de kijker gereden met aansprekende resultaten. Vorig jaar ontving zij op het Zeeuws Topsportgala de prijs voor Topsporttalent 2018, een aanmoedigingsprijs die zij inmiddels heeft verzilverd. Zij beheerst meerdere disciplines in de wielersport. In Alkmaar werd zij vorig jaar Europees kampioen tijdrijden. "Maar triatlon en hardlopen vind ik ook leuk", lacht Shirin.

Met haar zeventien jaar koerste de Kapelse dit veldritseizoen de meeste wedstrijden met de elite-vrouwen met in diverse wereldbekerraces een klassement in de top 10. Op het WK in Dübendorf reed ze de laatste wedstrijd in haar eigen leeftijdscategorie (junioren).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden