de beker en wisselbeker
de beker en wisselbeker

Niek van den Berge prolongeert Zeeuwse titel Indoor karting

  Sport

Afgelopen zaterdag was het weer het Zeeuws kampioenschap Indoor karting. Dit vond zoals ieder jaar weer plaats bij Indoor Karting Middelburg.

Het kampioenschap bestond uit in het totaal 4 races. de eerste 2 tegen de richting in, dan even lunchpauze en daarna nog 2 races de normale richting.

Niek van den Berge uit uit Heinkenszand was behoorlijk zenuwachtig, Er reden behoorlijk sterke tegenstanders mee. Ieder foutje zou afgestraft worden. Maar de drive om de titel voor het tweede jaar achtereen te winnen was behoorlijk groot. Eenmaal in de kart waren de zenuwen weg. De kwalificatie ging van start, Iedere wedstrijd had een 1 Ronde kwalificatie. Dat betekent gelijk focus en knallen. Gelukt P1 in de kwali. Daarna gelijk mooi weg kunnen rijden van de rest. P1 was het eind resultaat Mooi. Race 2 verliep tegendraads en eigenlijk hetzelfde. Weer P1 Kwali en P1 race.

De derde race had Niek even wat moeite met het kartje helaas net iets minder snelheid gevonden. P2 kwali en ook P2 in de race.

De laatste race Kon Niek zijn eigen tempo weer gaan rijden. Met een mooie P1 in de kwali en Uiteindelijk na 21 ronden ook als P1 over de finish.

Met een P1 P1 P2 en P1 wist Niek zijn Zeeuwse titel op overtuigende wijze opnieuw veilig te stellen.

Niek gaat ook buiten als een speer. Hij heeft afscheid genomen van zijn trouwe Honda 9PK motor en deze ingeruild voor een super snelle IAME X30 met maar liefst 22PK.

Zijn droom is om ooit Formule 1 coureur te worden, net als zijn grote idool Max Verstappen. Daarvoor heeft hij nog een lange weg te gaan en is er veel geld nodig. Hoewel hij al enkele sponsoren heeft kunnen er altijd nog wel een aantal bij. Op zijn website www.niekracing.nl en zijn Facebookpagina houdt Niek zijn prestaties bij.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden