Voorbereiding op de wedstrijd van SGB Goes
Voorbereiding op de wedstrijd van SGB Goes (Foto: Sjacco Luteijn)

SGB Goes onwennig op eerste competitiedag

  Sport

Zaterdag 26 oktober trapte SGB het seizoen af in thuishaven Goes. Van de 8 wedstrijden werd er 1 keer gewonnen.

Vanwege het afscheid van twee leden en omdat er meerdere leden werden verwelkomd waren de teams ten opzichte van vorig jaar erg veranderd. Dit koste E1 enige moeite om de juiste formatie te vinden. In de eerste helft werd dat niet in de score uitgedrukt de ruststand was 2-1. Net toen het er beter uit leek te zien liep Antwerpen met oud spelers van de Goese club in de geleden uit naar 4-1 hier zou het bij blijven.

Er stonden deze dag vier wedstrijden op het programma en de tweede was tegen GP Bulls E3. Dit leek haalbare kaart maar de Zeeuwse formatie werd verrast door de snelheid van de Eindhovenaren. Er werd aardig gespeeld maar deze wedstrijd ging verloren met 4-2.

De 3e was wederom tegen een Belgische opponent. Somival was dit maal de sparringpartner van SGB. Deze tactisch zeer sterke ploeg wist de verdediging van SGB zodanig uit elkaar te spelen. De eindstand was wederom 4-2.

De laatste wedstrijd van de dag werd gespeeld tegen Push uit Breda. Door sterke blocks en de Messi van Veldhoven werd dit wederom een lastige pot. In de eerste helft bleef SGB in het spoor van Push maar in het tweede bedrijf werd uiteindelijk het verschil gemaakt met 7-3

Het tweede team van de Bevelanders kwam ook met een onervaren team het veld in. Dit bleek in de eerste helft en dat leidde tot een 12-1 verlies tegen het ervaren Somival.

De tweede wedstrijd ging al een stuk beter getuige de 3-2 stand na de eerste helft. Echter moest SGB hier ook tegen GP Bulls het onderspit delven met 7-2.

De derde wedstrijd was tegen het Limburgse Blerick hierin nam Goes iedere keer een marge van een doelpunt. Bij 5-3 was de marge ineens twee waarna Blerick nog iets terug deed, maar het mocht niet meer baten. De eindstand was 5-4 en de eerste overwinning voor SGB E2 was binnen. En zo werd SGB al vroeg in het seizoen beloond.

De laatste wedstrijd van Push werd dan weer met 7-3 verloren maar dit kon de stemming dan niet meer bederven.

SGB E1 staat momenteel op de laatste plaats en gaat er alles aan doen dit op 30 november in Eindhoven recht te zetten. E2 liet zien binnen korte tijd heel goed ingespeeld te zijn. En kan met een goed gevoel naar de volgende competitiewedstrijd uitkijken.

Meer berichten