Foto: Pixabay

De eerste Wemeldingeloop

  Sport

WEMELDINGE - In het kader van de nationale sportweek organiseren de middenstand van Wemeldinge en de sportdienst van de gemeente Kapelle op vrijdag 20 september een stratenloop in Wemeldinge. Zij worden hierbij geholpen door JARO en zijn team en AV’56.

Hardloopwedstrijden in Wemeldinge zijn niet helemaal nieuw. Tot enkele jaren geleden werd op Hemelvaartsdag de Centrumloop georganiseerd, voorafgaand aan het wielrencriterium. In de jaren 70 was er al een stratenloop van gymnastiekvereniging WIK m.m.w. van AV’56. Ook in het Wemeldingse bos vonden verschillende wedstrijdjes of prestatielopen plaats.

Deze nieuwe wedstrijd wordt gehouden in het havengebied met Camping Linda als start – en finishlocatie. Hier is tevens het secretariaat en de mogelijkheid om te verkleden. Het concept is nagenoeg gelijk aan veel andere JARO wedstrijden. Een jeugdloop t/m 13 jaar over 1000 meter en een loop over 5 km voor iedereen vanaf 14 jaar. Vanwege eventueel vroeg invallende duisternis wordt er al om 18.00 uur gestart.

Het parcours voor de jeugdloop is een visa versa traject vanaf de camping. De 5 km start om 18.30 uur en omvat 2 grote ronden van 2400 meter met deels uitzicht over het water. Om aan precies 5000 meter te komen wordt er een extra stukje op de camping gelopen.

Inschrijven kan tot 19 september 20.00 uur via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, geboortedatum, afstand, club of woonplaats of ter plaatse vanaf 16.30 uur. Deelname is gratis en voor alle deelnemers is er een medaille. Bovendien zijn er ereprijzen voor de beste 3 meisjes, jongens, dames en heren.

Net als bij de stratenloop in Kapelle stel ik een bonus van € 200,- in het vooruitzicht voor het verbeteren van de huidige snelste Zeeuwse tijd over 5 km op de weg. Bij de mannen bedraagt die tijd 15.08 minuten en bij de vrouwen 17.43 minuten. Voor de Zeeuwse toppers moeten deze tijden haalbaar zijn, maar dan moeten de omstandigheden gunstig zijn.

Meer berichten