Aan het BSC-toernooi doen 16 teams. Op de foto een moment uit de competitiewedstrijd SV Nieuwdorp - Arnemuiden die in mei jl werd gespeeld. FOTO: RENÉ VAN VLIET
Aan het BSC-toernooi doen 16 teams. Op de foto een moment uit de competitiewedstrijd SV Nieuwdorp - Arnemuiden die in mei jl werd gespeeld. FOTO: RENÉ VAN VLIET (Foto: Renë van Vliet)

Borsele Sloepoort Cup is test voor nieuwe voetbalcompetitie

  Sport

Het deelnemersveld voor de 33ste Borsele Sloepoort Cup mag er weer zijn. De BSC commissie is trots dat er 15 verschillende voetbalverenigingen zijn die bereid zijn om met hun eerste elftallen aan dit toernooi mee te doen. Er zijn vijftien Zeeuwse teams, JEKA vertegenwoordigt Brabant.

NIEUWDORP - "Het BSC-toernooi is hét voorbereidingstoernooi op de nieuwe voetbalcompetitie bij uitstek", zegt Peter de Vos, die de PR verzorgt en al jaren BSC wedstrijdsecretaris is.

Sportief

"Het is ieder jaar opnieuw een gezellig, sportief gebeuren rondom de clubs, contacten met spelers, met de media en dat alle coördineren. Daar is een bepaalde vaste route voor, we hebben veel vrijwilligers met specialiteiten op allerlei gebied. Ook kan het BSC-toernooi op een vaste groep van sponsoren bogen. Dat geldt ook voor ons BSC-G toernooi. Daarnaast organiseerden wij zes keer het Grondmij Gala en een keer de Drillerscup. Alle bij elkaar wordt dit het vijftigste toernooi dat wij organiseren, een jubileum. Vooral in de jaren 1990 kwamen er bekende spelers, Ajax met Van Gaal en De Boertjes, en de gebroeders De Nooijer. Dat waren nog eens tijden. Maar die komen niet meer. Het is financieel niet op te brengen om BVO's binnen te halen."

Nations League

Aan het BSC-toernooi doen zestien teams verdeeld over vier poules van vier mee. Ieder team speelt een voorronde en komt op de finaledagen weer terug. Daardoor zijn er verdeeld over vijf speeldagen acht speeltijden. De BSC commissie heeft dit jaar gekozen voor een Nations League-model, met drie verschillende niveaus. Dit betekent dat iedereen een zeer nuttig toernooi tegemoet kan zien; waarin ieder team op zijn niveau de nodige speelminuten kan maken.

Het BSC toernooi is vooral een Walcherse- en Zuid-Bevelandse aangelegenheid. Er zijn maar liefst tien teams van Walcheren en vier van Zuid Beveland. Jeka uit Tilburg en v.v. Terneuzen maken het veld compleet. De toernooi opzet zelf is per categorie verschillend. De poules met vier hebben twee speeldagen met één hele wedstrijd van 90 minuten. Poule B ( met 8 teams) speelt in twee poules van vier. De eerste speelronde een halve competitie met 3 wedstrijden van 30 minuten; de finale ronde met een kruisfinale en een finale met wedstrijden van 45 minuten.

De wedstrijden worden geleid door de KNVB scheidsrechters. De entree is: Passe Partout € 7,50 (alle dagen); per dag: vanaf 16 jaar en ouder € 3,00; 65+, 12-15 jaar € 2,00; onder de 12 jaar (basisonderwijs) gratis. Leden van SV Nieuwdorp hebben vrije toegang.

Meer berichten