Duiven-dubbelslag op Roye en Fontenay

  Sport

BEVELAND - Donderdagavond werden er door 16 liefhebbers 169 oude duiven ingekorfd voor de midfondvlucht vanuit Fontenay.

Zaterdagmorgen om 9.30 u klonk het startschot daar en konden de duiven beginnen aan hun 380 km lange vlucht. Winnaar werd hierop François Franse uit Kwadendamme met zijn 1e getekende voorop die 7 van zijn 11 ingekorfde duiven kon terugvinden op de uitslag, 2-3-4-6-8-9. 
10 was voor wies de witte en ook die had een goede uitslag met 15 van de 26 in de lijst.
Vijfde werd Walhout-Koks met 3 van de 4. Op de 7e plek vinden we Jo de Fouw die Kats ook weer een keer in de top 10 laat prijken.

Roye

Vrijdag werden 130 jonge duiven ingemand door 10 deelnemers voor de wedvlucht vanuit Roye, ook hier werd Francois Franse winnaar die dus de dubbel pakte dit weekend, ook werd de 8e prijs gepakt, 2-3-4-5-6-9 was voor Walhout-Koks die er 8 van de 8  in draait, een full pull.
Plaats 7 was voor Sjaak van de Sande en nummer 10 werd Antonie Schrijver.

Dax

Dinsdag 9 juli brachten 15 liefhebbers 92 duiven naar het nationaal inkorfcentrum van Pv de Zeeuw in Goes voor de 4e overnachtvlucht van dit toch wel redelijk zware fond seizoen. Je kan al aan het ingekorfde duiven per liefhebber zien dat het zware overnachtseizoen toch wel zijn sporen na aan het laten is. 
Vrijdagmiddag om 13.30 u klonk het startschot van deze toch wel van oudsher een ware klassieker vanuit het Zuid-Franse Dax, afstand tot Goes zo een goeie 940 km die de duiven af moeten leggen. Na een 1e en 2e plaats op bordeaux, een 2e en 3e plaats op agen is het nu weer 1e voor good old Rik van der Pijl, de toch wel specialist is met uitstek op de middaglossingen, om 12.10 uur zaterdagmiddag zag hij zijn 1e getekende, de 7 jarige doffer 831, op de klep landen. Dat was goed voor de bloemen en een tas met boodschappen voor Lenie. Ook de 7e prijs werd door rik opgeëist en met slechts drie meevliegende duiven was dat een prima uitslag.

Meer berichten