Foto: Corrie van den Berg

RCN de Schotsman wisselpunt voor Cycle for Hope

  Sport

Kamperland – Bijna 300 wielrenners en hun begeleiders gaan van 27-29 juni heel Nederland door tijdens Rondje Nederland. Zij fietsen in estafettevorm 1.200 kilometer in 48 uur tijd. De fietsers zamelen hiermee geld in voor De Hoop, die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen. De teams passeren ook Kamperland en wisselen zaterdag 29 juni bij RCN de Schotsman.

Een wisselpunt is onmisbaar binnen het evenement Rondje Nederland. "Zo'n intensieve estafettetocht rijden zonder wisselpunten, is onmogelijk," vertelt Jeroen van Heusden, coördinator Wisselpunten van Cycle for Hope. "De mannen en vrouwen hebben honderden kilometers in de benen als ze op een wisselpunt aankomen. Ze kunnen zich daar even opfrissen, eten en vervolgens met de auto doorreizen naar het volgende wisselpunt. Als hun teamleden daar aankomen, springen zij opnieuw op de fiets. We zijn dan ook ieder jaar weer dankbaar dat deze wisselpunten hun steentje willen bijdragen!"

RCN de Schotsman

De meeste fietsers worden 29 juni verwacht op RCN de Schotsman tussen 12:15 en 13:30 uur. Wie de fietsers live wil volgen kan meekijken via cycleforhope.nl/live. Deelnemers van Rondje Nederland finishen 29 juni op Dorp De Hoop in Dordrecht.


Cycle for Hope
Rondje Nederland maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Naast Rondje Nederland omvat dit evenement nog twee fietstochten. Met de opbrengst helpt De Hoop mensen om los te komen van hun verslaving of psychische problemen. Het afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen.

Finish

Meer informatie over Cycle for Hope, het doel, de tochten en inschrijven is te vinden op www.cycleforhope.nl.

Meer berichten