Wethouder Derk Alssema, hier samen met zijn zoon Bangaly in 2018, opent zondag 2 juni de spinning marathon GOes for KIKA. FOTO: LEON JANSSENS
Wethouder Derk Alssema, hier samen met zijn zoon Bangaly in 2018, opent zondag 2 juni de spinning marathon GOes for KIKA. FOTO: LEON JANSSENS (Foto: )

'GOes for KIKA is mijn ding'

  Sport

De Grote Markt in Goes staat zondag 2 juni in het teken van 'GOes for KIKA, dé spinning marathon om fondsen te werven in de strijd tegen kanker. "Dan is KIKA dé instelling die volledig gaat voor kinderen kankervrij", zegt initiatiefneemster Roxanne Machielse.

GOES - GOes for Kika'wordt voor het tweede jaar georganiseerd en Roxanne vindt dat het goed gaat: "Heel hard. Het is ons doel om meer dan honderd sponsors te krijgen, je moet er hard aan trekken, maar we gaan het redden. Waarschijnlijk meer dan honderd want Goes en wijde omgeving sponsort." Roxanne is sinds vorig jaar bezig met de organisatie met hulp van veel vrijwilligers, én straks de deelnemers. Zij heeft inmiddels 130 fietsen bezet en dat kan nog oplopen. Fietsen kunnen door meerdere personen bereden worden door van fiets te wisselen. Als men zelf niet fietst kan er een deelnemer gesponsord worden of direct sponsoren. "Er zijn nog wat fietsen beschikbaar dus wie nog mee wil trappen moet snel zijn", lacht Roxanne, "De spinning wordt gegeven door geroutineerde spinning instructeurs en de deelname staat open voor alle leeftijden, mannen en vrouwen."

Het is niet alleen GOes for KIKA dat Roxanne (30) bezighoudt in haar missie geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Zij loopt wereldwijd marathons om haar doel te bereiken. "Ik ben net terug van de marathon van Londen en de Biermarathon in België. Zeer gezellig, dat wel. In september loop ik in Berlijn, dan de vierde van de Big Six, Chicago en New York. Op 10 november de klassiekste, de marathon van Athene. Dan heb ik de zes grootste marathons gelopen en wil daarmee een ton inzamelen. Ik loop voor KIKA, ik heb wel last van mijn knie, maar doe het toch voor KIKA. Daarna laat ik wat aan mijn knie doen. Als ik dan volgend jaar weer fit ben ga ik in Kaapstad voor de marathon Ocean to Ocean, tussen de twee oceanen. Ook staat de Bagan Temple Marathon in Myanmar nog op mijn programma. Heel mijn omgeving leeft mee met onze actie. Veel mensen die bijzonder speciaal zijn."

GOes For KIKA wordt rond 14.00 uur geopend door wethouder Derk Alssema en duurt tot 17.00 uur. De wethouder doet zelf mee en ook burgemeester Margot Mulder komt fietsen. Net als de vele andere teams die allemaal GOes for KIKA een warm hart toe dragen en zich ieder jaar opnieuw hiervoor inzetten. Opgeven voor deelname kan via: www.goesforkika.nl Op deze site ook de persoonlijke pagina van de deelnemers te vinden waarop gedoneerd kan worden.

Meer berichten