Foto: GEMECHANICS

Middelkamppers pakken winst en podium plaatsen in Jeugdklassieker

  Sport

Zaterdag 11 mei stond er voor de jeugdrenners van Middelkamp een heuse klassieker op het programma. Over de polderwegen van Hank werd de eerste Biesbosch Jeugdklassieker verreden. De door Wielervereniging De Jonge renner uitstippelde rondes van 12 en 5 km zorgen voor voldoende uitdaging voor alle deelnemers.

In plaats van soms tientallen rondes door een dorpskern, was het nu een lange wedstrijd met punten waar soms maar een enkele keer werd langs gepasseerd. Dit zorgt voor een extra uitdaging voor de deelnemers omdat hierbij het oriëntatie vermogen, tactisch rijden en parcours kennis voor de doorslag konden zorgen. Met lange stukken waarbij de wind als onpartijdige scherpsrechter de pelotons en stukken blies, en bochtige stukken op de smalle wegen was het voor sommige renners flink aanpoten op deze uitdagende ronden. De renners werden per jeugdcategorie compleet met politie begeleiding op motoren en een tourkaravaan compleet met reclameauto's en bezemwagens door de polder begeleid. Fleur Paaimans in Cat 1 reed naar een knappe 9e plaats. In Cat 3 was het Sven Wisse die 4e werd na een lange sprint. Senna Klaasse reed na een sterke wedstrijd de top tien binnen naar een 9e plaats. Sam Mullaert wist naar 3e plaats te sprinten. Megan Arens zat daar net achter en wist na veel kilometers aan de kop van het peloton als 4e en eerste meisje te finishen. Mart van Cadsand reed naar een 38e plaats in de deze grote en sterke groep renners. Nick Wisse pakte in de groep renners van Cat 5 een 6e plaats, Teun Paaimans werd 13e en Dennis Polfliet 17e. In cat 6 wisten Senna Remijn en Renzo Moretti met 5 renners weg te rijden van het 39 koppige peloton . 2 ronden voor het einde demarreerde Senna weg en reed daarna solo naar de meet. Renzo won de sprint voor de 2e plaats. Thijs Teuns genoot van zijn eerste klassieker in de achtervolgende groep en hield het tempo erin door steeds voorin te rijden en werd 18e. Phillip van den Kieboom reed naar een 22e plaats. In cat 7 waren er knappe prestaties van Firn Arens en Mees de Vos, ze zaten mee in de kopgroep van elf renners en werden 7e en 8e . Storm Klaasse en Bas van Zuidam werden 18e en 22e. Mirko De Jonghe was helaas gevallen en kon zijn weg niet vervolgen.

Zondag werd er in het Limburgse Heerlen gestreden op de Heksenberg. Maike Tazelaar reed naar de winst in Cat 4 en Megan Arens werd knap 5e. In Cat 5 moest Teun Paaimans na vier ronden op zijn favoriete omloop na een val een DNF (Did Not Finisch) laten noteren. Firn Arens pakte een bronzen medaille in Cat 7. Renzo Moretti was naar het Belgische Beveren getrokken en pakte in de groep Aspiranten 13 jaar zijn tweede overwinning van dit seizoen. Sam Mullaert cat 4 reed een omnium in Rijswijk. Na een tijdrit en een aanvallende wegwedstrijd pakte hij een mooie 4e plaats in het eindklassement.

Door alle renners werd er als club genoten van de wedstrijden en de sfeer langs het parcours. Hoewel niet alle renners zonder kleerscheuren dit weekend konden afsluiten was het met de stralende zon en frisse buitenlucht al met al een mooi wielerweekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden