Foto: De Dijkrunners

Rondje lopen rond Veerse Meer from dusk 'till dawn

  Sport

Na de Lange Jan Challenge, de Halloweenrun en de Kidsrun in Middelburg heeft loopgroep Runderground weer iets nieuws bedacht; een rondje Veerse meer. Tussen zonsondergang op zaterdag 22 juni 2019 en zonsopkomst op zondag 23 juni 2019 willen ze gaan lopen rondom het Veerse meer. Het unieke hiervan is dat het steeds eenmalige evenementen betreft.

ZEELAND - Het plan is om op de zaterdag die het dichtstbij de kortste nacht zit om 22.06 uur als de zon ondergaat van start te gaan en hard te lopen tot zondagnacht 5.08 uur als de zon opkomt. Het is dus geen wandeltocht. Wel zitten er pauzemomenten in en wordt er voor een ruime ravitaillering gezorgd. De start- en finishlocatie is bij Kanoa Outdoor & Events in Wolphaartsdijk. Er is daar ruime gelegenheid om te parkeren. Ook zijn er faciliteiten om om te kleden en te douchen en na afloop een gezamenlijk gevuld ontbijtbuffet te nuttigen. De organisatoren zijn nog op zoek naar vrijwilligers om de drankposten te bemannen zodat er na elke vijftien kilometer een stand staat waar flesjes water kunnen worden gevuld.

Het is volgens organisator Martijn de Vries "geen wedstrijd waarbij degene die als eerste over de finish komt heeft gewonnen. Het gaat vooral op het plezier, maar mogelijk krijgt degene die de kortste route weet te lopen toch een prijs. Maar voor de getrainde ultraloper is het een mooie gelegenheid om mee te doen. De route is zo'n 60 kilometer, maar hij is lopend ook in ongeveer 56 kilometer af te leggen".

Inschrijven om mee te lopen of voor een vrijwilligersfunctie kan door een mail te sturen naar rondjeveersemeer@runderground.nl onder vermelding van je naam en adres en je telefoonnummer en of je solo of als duo mee wil doen, of als vrijwilliger een stand wil bemannen.

Het is ook mogelijk om als duo deel te nemen, waarbij bijvoorbeeld de ene persoon loopt en de andere fietst. Ook sponsoren die voedsel en drank beschikbaar willen stellen kunnen zich melden bij de organisatie.

www.runderground.nl

Meer berichten