zwemmen
zwemmen (Foto: Greetje van Son)

Opgave voor reünie zwemsportvereniging Luctor et Emergo

  Sport

Op 17 januari 1919 werd de Middelburgse zwemsportvereniging” Luctor et Emergo” opgericht. Luctor zou dit jaar dus 100 jaar zijn geworden. Een vereniging met een lange bestaansgeschiedenis die uiteindelijk in 2013 met de Vlissingse zwemclub “De Stormvogel” samen ging in “De Zeeuwse Kustzwemmers”.

Veel mensen waren jarenlang lid van Luctor. Voor sommigen voelde het zelfs als een tweede familie. Natuurlijk stonden het zwemmen en waterpoloën centraal binnen de vereniging. Vele uren werden in het Middelburgse zwembad Poelendaele doorgebracht. Luctor had veel talenten en er werden dan ook heel wat medailles en bekers vergaard.

Maar het sociale aspect, de onderlinge contacten en saamhorigheid stonden minstens zo hoog in het clubvaandel van Luctor. Feestavonden, strandmiddagen, kampeerweekenden, er werd van alles binnen de vereniging georganiseerd. Een aantal leden vond er zelfs de ware liefde.

Kortom: genoeg aanleiding voor een aantal oud-leden van Luctor om een reünie te organiseren. De reünie vindt plaats op zaterdag 28 september 2019 vanaf 16.00 uur.

Het globale programma ziet er als volgt uit: ontvangst met koffie en gebak; borrelen; buffet en aansluitend een Bonte Avond. De locatie en kosten zijn nog niet bekend.

Oud-leden van Luctor die belangstelling voor deze reünie hebben, kunnen zich aanmelden via het emailadres: Windwaai62@gmail.com of het telefoonnummer 06-42218827.

Meer berichten