flyer Voorjaarsrit BOLUZ
flyer Voorjaarsrit BOLUZ (Foto: Michel van Loon)

Brommers kiekn’ bij de Boluz voorjaarsrit

  Sport

Kent u ze nog? De legendarische bromfietsen van bijvoorbeeld Puch, Kreidler, Zundapp, Batavus, Sparta, Vespa en Flandria uit de tijd dat nog niet iedereen het geld had om een auto te kopen voor dagelijks vervoer. De auto kreeg uiteindelijk toch de overhand en scooters namen de plaats in van bromfietsen. Veel fabrikanten van toen bestaan niet meer en sommige gingen verder als producent van fietsen.

Heel veel bromfietsen van toen bleven nadat er niet meer dagelijks op gereden werd (een enkeling uitgezonderd natuurlijk) uit nostalgie jaren stilletjes staan onder een kleedje in de schuur, loods of op zolder. Vooral de laatste jaren worden de inmiddels tot oldtimer verworden bromfietsen echter herontdekt. Maar liefst 136.403 staan er op Nederlands kenteken! Door het hele land worden voor en door de liefhebbers ritten en onderdelenbeurzen georganiseerd. Onderdelen voor oldtimer bromfietsen worden weer nieuw geproduceerd en er is dus maar weinig wat niet te verkrijgen is.

In ons mooie Zeeland houdt bromfietsclub BOLUZ de hobby mede in stand. BOLUZ staat heel toepasselijk voor Brommer Oldtimer Liefhebbers Uit Zeeland. De club telt 110 leden in de leeftijd van 16 tot 87 en organiseert ieder jaar meerdere ritten en een onderdelenbeurs in maart. We trappen het bromfietsseizoen af met de voorjaarsrit op 14 april 2019. Dit is een uitgepijlde rit van ongeveer 100 km die start vanaf het veld van Schutterij ‘ Sint Andries’ aan de Chezeeweg in Wemeldinge. Iedereen met een oldtimer bromfiets kan meerijden, zowel leden als niet-leden. Inschrijven kan vanaf 9.00 uur en de deelnemers starten vanaf 10.30 uur. Tot die tijd is er veel moois te bewonderen in Wemeldinge en daarna dus op diverse locaties in de provincie.

Meer informatie over de rit kun je terugvinden via Facebook (pagina Faceboluz) en via www.boluz.nl. Wil je lid worden van BOLUZ dan kan dat natuurlijk ook. Je bent van harte welkom in onze club!

Meer berichten