Henk Hoogerland langs het kanaal in Wilhelminadorp in 2017. FOTO: LEON JANSSENS
Henk Hoogerland langs het kanaal in Wilhelminadorp in 2017. FOTO: LEON JANSSENS (Foto: Leon Janssens)

Henk Hoogerland overleden

  Sport

WILHELMINADORP - In Wilhelminadorp is woensdag 13 maart Henk Hoogerland op 75-jarige leeftijd overleden. Hoogerland zat 33 jaar in de Goese gemeenteraad en was actief in veel maatschappelijke functies.

In 2013 ontving hij een koninklijke onderscheiding voor zijn vele verdiensten. Henk Hoogerland (Goes 1943) was vanaf 1967 onderwijzer en hoofd van de openbare lagere school in Wilhelminadorp en werd in 1972 hoofd en later directeur van de openbare basisschool 'Het Binnenhof' in de Goese Polder. Vanaf 1997 was hij directeur van de openbare basisschool 'De Zuidwesthoek' in Goes-zuid en Goes-west. Hij was daarnaast actief in talloze verenigingen en organisaties zoals secretaris van het Regionaal Pedagogisch Centrum Zeeland, afdelingsbestuur van de KNVB Zeeland, onderwijsvakorganisatie in Goes en Zeeland en bestuurslid van diverse verenigingen in Wilhelminadorp en Goes. Sinds 1962 was Hoogerland lid van de PvdA en was vanaf 1983 gemeenteraadslid voor die partij, van 1990 tot 1992 fractievoorzitter en van 1992 tot 1994 wethouder en fractievoorzitter tot en met december 2013. Meningsverschil binnen de partij leidde tot de oprichting van de eerste lokale partij in de Goese gemeenteraad, de Partij voor Goes. Hoogerland was tot begin 2017 fractievoorzitter van die mede door hem opgerichte partij en was sindsdien steunfractielid.

Henk was nog dagelijks actief bij de Mantelzorg en bracht maaltijden rond voor Tafeltje Dekje. Ook zette hij zich in voor de terugkeer van de Seniorenraad in Goes. Henk Hoogerland laat een vrouw, twee kinderen en vier kleinkinderen achter.

Meer berichten