Foto:

Ganze Regatta

  Sport

De Goese Roeivereniging Scaldis houdt zaterdag 2 maart voor de 15e keer de Ganze Regatta: de jaarlijkse roeiwedstrijd op het kanaal van Goes.

Vanuit de haven in Goes wordt gestart. De finish ligt 4,3 kilometer verder bij de sluis aan het Goese Sas. Tevens is er een wedstrijd over 2 km voor jeugd en aangepaste roeiers. Deze start zal eveneens vanuit de haven van Goes zijn. Tijdens de wedstrijd wordt er onder andere gestreden om het Zeeuws Kampioenschap. Om voor dat kampioenschap in aanmerking te komen, moeten alle roeiers in de ploeg/een team geboren Zeeuwen zijn en/of roeien bij een Zeeuwse vereniging.

Dit jaar hebben 61 boten zich ingeschreven. Inschrijvingen komen naast de Zeeuwse verenigingen Honte (Middelburg), RowDow (Terneuzen) en de organiserende vereniging Scaldis (Goes) uit onder andere Den Bosch, Delft, Gent, Amsterdam en Leerdam. Onder andere in het skiff-veld bij de heren (één persoonsboten) belooft de strijd met 11 inschrijvingen spannend te worden.

Er wordt in 2 heats gestart, de eerste om 12:00 uur en de tweede om 15:00 uur. Voor de wedstrijd wachten de boten in de stadshaven van Goes tot zij aan de race mogen beginnen; voorgaande jaren zorgde dit voor mooie plaatjes en dit is zeker het bezoeken waard! Dit jaar zal er tijdens de wedstrijddag aandacht worden besteed en geld worden ingezameld voor het project rondje Nederland van KikaRow (https://kikarow.nl/)

Informatie over deze race is te vinden op www.rvscaldis.nl.

Meer berichten