SGB Goes in actie
SGB Goes in actie (Foto: Cobie van Steenbergen)

SGB teams aan kop klassement

  Sport

Zaterdag 9 februari was de 3e competitiedag E hockey. Deze keer betrof het een thuis wedstrijd in het Omnium in Goes.

De eerste wedstrijd van de dag was gelijk de kraker tussen SGB E1 en E2. SGB E2 begon scherp aan het duel en mede doordat SGB E1 wat belangrijke spelers mistte in de startopstelling kwam SGB E2 heel snel op 3-0. Omdat SGB E2 solide verdedigde kwamen ze binnen 5 minuten op een 3-0 voor sprong. Deze werd nog voor rust uitgebreid naar 4-0.

In de 2e helft kwam E1 beter in zijn spel. Er kwamen wat versterkingen en wisten daardoor E2 beter onder druk te zetten. Deze wisten hier moeilijk onderuit te hockeyen. Toen ze toch ten aanval trokken deed E1 uit de counter wat terug. Beide teams scoorde hierna nog een keer en dit bracht de eindstand op 5-2 voor SGB E2. En wist de ploeg de clubderby in hun voordeel te beslissen.

De volgende wedstrijd van E2 was tegen GP Bulls. Hierin werd het goede gevoel van de overwinning meegenomen. Er waren flitsende combi’s en goed samenspel. Dit resulteerde in een 11-3 overwinning.

De laatste wedstrijd van de dag leek hierdoor een formaliteit, maar niks was minder waar. SGB begon geduldig aan de wedstrijd en dit resulteerde minutenlang in een schaakspel. Het geduld werd beloond. SGB nam voor rust nog een 2-0 voorsprong. Na rust werd het zelfs 3-0. Een grotere voorsprong bleef uit. Dit bleef en de koppies zitten en de tegenstander rook bloed. Door een ongelukkig eigen doelpunt en een spookdoelpunt (goal is nooit gevallen)werd het 3-2 . Hierna beleefde SGB angstige minuten maar het bleef 3-2.

SGB E1 won de andere wedstrijden met 3-1 en 9-2 in het Omnium, wat samen met de Dirk Kuyt Foundation, Vers van de Markt en Commandeur Revalidatietechniek zorgde dat de Competitiedag weer in goede banen geleid werd.

De volgende onmoeting is op op 23 maart in Eindhoven, waar de competitie word hervat.

Meer berichten