Foto:

Passie voor Peeland Peter de Looff: Mountainbiken

  Sport

WISSENKERKE - In Tilburg maakte Peter de Looff voor het eerst kennis met moutainbiken. Hij zag daar in de vroege ochtend een aantal mensen bezig en dacht: "Op Noord-Beveland moeten wij dat ook gaan doen. We zijn indertijd gestart met vijftig man en nu gaan er met komende toertocht van 6 januari 350 van start", zegt hij, "Op Mountainbike Nederland heb ik opgezocht waar wij stonden qua mountainbiken. Noord-Beveland stond op de laatste plaats. Ik dacht, dat klopt niet. Wat kunnen we daar aan doen, wat kunnen we er mee."

Nu bijna vier jaar geleden richtte Peter de stichting TBnetwerk Noord-Beveland op en acht man stapten er in. De kartrekker is Alie Wisse. "Die wist de weg voor vergunningen en subsidies. Het is een lang traject, er zijn plannen en visies ontwikkeld. Je hebt met veel factoren te maken. De gemeente, de provincie, de landeigenaren. Je moet alles officieel aanmelden via het routebureau. Eer dat allemaal op poten staat, dat duurt even", stipt Peter de Looff aan.

"Iedereen heeft gezegd, we beginnen ergens aan, er wordt energie in gestopt, dan moeten we het afmaken. Kom op, de schouders eronder. Uiteindelijk, na drie jaar, hebben we in september groen licht gekregen. Dit project is apart van het mountainbiken, dat bestond toch al. We zetten alles zelf uit en met deze toertocht kunnen we alle stukken gebruiken."

De ATB Toer- en Wandeltocht voert naar een verrassend bosje midden in de polder van Noord-Beveland tussen Wissenkerke en Colijnsplaat, waar diverse singletracks zijn aangelegd. Of over een grote grondhoop de singletrack door het Kortgeense bosje, over een keienpad langs het Veerse Meer, Stekeldijk, biken door een natuurpad door het bos richting het dorp Kamperland. Speciaal voor de bikers zijn de mooiste Mountainbike routes van het Peelands netwerk uitgestippeld.

Een compleet routenetwerk van 75 kilometer. Strand, bos, duin en polderlandschappen komen ruim aan bod. De definitieve oplevering van dit nieuwe routenetwerk Noord-Beveland staat gepland voor eind februari 2019.

"Mijn passie voor Peeland is Moutainbiken", lacht Peter, "Het is een verrijking voor Noord-Beveland. Je kunt er vrij gebruik van maken en op diverse punten starten."

Voorinschrijven via Facebook Mountainbikenetwerk Noord-Beveland info: www.hoteldekroonzeeland,nl

Meer berichten