Foto: Picasa

Den Inkelcross bij Kruiningen gaat zaterdag van start in het bos

  Sport

In het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt zaterdag 1 december de jaarlijkse Den Inkelcross gehouden, dit jaar voor de 26e maal. De organisatie is in handen van de Goese atletiekvereniging AV'56.

KRUININGEN - Het bos langs de Westerschelde, ten oosten van Kruiningen, is van oudsher een uitermate geschikt natuurgebied voor een traditionele crosswedstrijd. Immers, alle vormen van natuurlijke hindernissen zijn er te vinden. Het parcours wordt elk jaar met toestemming van Staatsbosbeheer uitgezet op de onverharde paadjes van zand, gras of houtsnippers. Afhankelijk van het weer kan het ook erg modderig zijn.
Het bos kent ook veel hoogteverschillen. Er moet veel geklauterd en afgedaald worden. Dat vraagt grote behendigheid van de lopers. De parcoursbouwers van de Goese atletiekvereniging AV'56 maken ook altijd handig gebruik van de slootjes in het bos.

Voor iedereen

De wedstrijd op 1 december staat open voor iedereen. Zowel wedstrijdlopers, trimlopers als scholieren zijn welkom. Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging. De pupillen beginnen om 12.30 uur, de volwassenen om 14.10 uur. Voor de jeugdleden van AV'56 is deze wedstrijd tevens het clubkampioenschap cross van het seizoen 2018/2019. De jeugd loopt in het bos korte afstanden, leeftijdsafhankelijk. Volwassenen lopen 9 km in drie rondjes van 3 km. Voor de volwassenen is er desgewenst ook een korte cross (bijna 3 km).

Klassement

De Den Inkelcross is de derde in een serie van zeven winter-veldcrossen, die de Zeeuwse atletiekverenigingen jaarlijks organiseren. De Kruiningse cross telt uiteraard mee voor het eindklassement van deze De Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2018/2019.

Inschrijven

De voorinschrijving (via www.inschrijvenzeeland.nl) sluit op woensdag 28 november te 24.00 uur. Inschrijven kan ook op de wedstrijddag in de kantine van camping Den Inkel, tot uiterlijk een uur vóór de start. Maar dan is inschrijven duurder.

Meer info: www.av56.nl

Meer berichten