Joanathan Duinkerke nam in de week van 14 – 21 juli deel aan de wereldkampioenschappen voor ID sporters in Parijs. FOTO: Leon Janssens
Joanathan Duinkerke nam in de week van 14 – 21 juli deel aan de wereldkampioenschappen voor ID sporters in Parijs. FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Zilver en brons voor Kapelse Joanathan

  Sport

Joanathan Duinkerke nam in de week van 14 – 21 juli deel aan de wereldkampioenschappen voor ID sporters in Parijs. Bij de wegwedstrijd behaalde de sporter, die tegenwoordig in Kapelle woont, met de derde plaats een bronzen medaille. In de ploegentijdrit reed hij met zijn fietsmaat Davy Mertens naar het zilver.

door Leon Janssens

KAPELLE - Parijs In de zomerhitte komt Joanathan op een hippe bakfiets naar onze afspraak gereden. "Ik fiets vanaf mijn achtste jaar op dikke banden", lacht hij.

Duinkerke(29) vertelt enthousiast verder over zijn bijzondere belevenissen: "Voor het WK was er niet echt een selectie, wij waren met twee. Je moet wel een licentie hebben van INAS, een internationale organisatie voor ID sporten. Alle WK's waren dit jaar in Parijs voor alle Olympische sporten in ID. Er was daar onder meer atletiek, voetbal, hockey, wielrennen, zwemmen. Het trekt toch wel veel deelnemers zoals Rusland met 90, Polen met circa 100 en Nederland." Joanathan Duinkerke en Davy Mertens waren er voor het wielrennen. "Daar ben ik veel mee opgetrokken', zegt Joanathan, "En met coach Tjeerd Mainsen en begeleider Rinus Verboom natuurlijk. Die horen er ook bij."

Liever goud

De wegwedstrijd was een afstand van 70 km. over een aantal omlopen met licht hoogteverschil. "Zoiets als de Postbrug op", licht Joanathan toe, "Het was een beetje moeilijke koerssituatie. Ik reed in een groep vooruit en zo'n acht kilometer voor het einde gingen we met vijven weg, een Belg, een Ecuadoraan, twee Fransen en ik. De Belg en de man uit Ecuador demarreerden. Ik bleef zitten, ik dacht die Fransen rijden dat gaatje wel dicht. Niet dus. Zelf gegaan en tot op vier seconden gekomen. In de sprint werd ik nog derde. Liever goud, maar beter brons dan niets." Twee dagen later startten de twee Nederlanders in de ploegentijdrit van 20 kilometer waarin ze het zilver veroverden. Dit weekend rijdt Jonathan de ronde van Hansweert. "Ik ga nog eens even vlammen", belooft hij.

Meer berichten