Podium van een ATB wedstrijd in Goes
Podium van een ATB wedstrijd in Goes (Foto: Niels Steenblok)

'Hof van Zeeland ATB zomercup' op nieuw parcours

  Sport

Op dinsdagavond 19 juni wordt een mountainbikewedstrijd gereden op het nieuwe mountainbikeparcours rond Stelleplas in Heinkenszand. De “Hof van Zeeland ATB Zomercup” is de vierde wedstrijd in een reeks van vijf wedstrijden op diverse mountainbikeparkoersen op de Bevelanden en Walcheren.

HEINKENSZAND - Het is de eerste keer dat er een wedstrijd wordt gereden op het volledig vernieuwde parcours rondom Stelleplas. Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele geeft om 18.15 uur het startschot.

Het nieuwe parcours rond Stelleplas heeft een lengte van ca. 1700 meter en is onderdeel van een grotere route die op dit moment gerealiseerd wordt door “Landschapspark Borsele”. De totale route door het landschapspark krijgt een lengte van ca. 40 km, maar kan ook ingekort worden. De officiële opening van de gehele route is dit najaar voorzien. De gehele route is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Borsele, de provincie Zeeland en een bijdrage vanuit Leader/POP3. Vrijwilligers van mountainbikevereniging X-treme hebben het parcours bij Stelleplas bedacht en grotendeels gerealiseerd.

De ATB Zomercupwedstrijden zijn een leuke manier om kennis te maken met het mountainbiken als wedstrijdsport, maar er wordt bewust geprobeerd de wedstrijden zo laagdrempelig mogelijk te houden. Meedoen en plezier hebben is belangrijker dan winnen!

Iedereen vanaf 6 jaar kan deelnemen. Enige vereiste om mee te doen is het bezit van een mountainbike en een goede helm. Inschrijven kan vanaf 17.30 uur bij de receptie van Vakantiepark Hof van Zeeland in Heinkenszand. De wedstrijd wordt georganiseerd met medewerking van Trimbelangen Midden Zeeland.

Meer berichten