Het team Iris is er klaar voor. In het midden Iris en rechtsboven Adri Wiskerke. FOTO: PR
Het team Iris is er klaar voor. In het midden Iris en rechtsboven Adri Wiskerke. FOTO: PR (Foto: PR Stofwisseltour/Adri Wiskerke)

Adri fietst drie dagen lang tegen stofwisselingsziekten

  Sport

"Stofwisselingsziekten de wereld uit", met dit motto start vrijdag 22 juni tussen 08.00 en 08.30 uur vanaf de Grote Markt in Goes het team Iris voor de Stofwisseltour.

GOES - Adri Wiskerke uit Goes is de enige Zeeuw die meedoet aan dit driedaagse evenement. "Wij fietsen voor een meisje, Iris, uit Sint Michielsgestel die na behandelingen en operaties nu herstellende is van stofwisselingsziekte." Per jaar krijgen zo'n 800 kinderen de diagnose stofwisselingsziekte. Meer dan de helft van deze kinderen overlijdt voor hun 18e verjaardag. Ook op volwassen leeftijd kan een stofwisselingsziekte zich plotseling manifesteren. Stofwisselkracht werft op een sportieve manier fondsen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Adri Wiskerke (61), "Via Rob Jansen werd ik benaderd. Ik heb altijd wel voor goede doelen gefietst, Alpe d'Huzes, Ride for the Roses, ook dit jaar doe ik mee. Hij hoorde dat er ook een actie was voor een kind met stofwisselingsziekte. De eerste stop is het Dijkje bij de Schaapskooi in Heinkenszand, bij de gedenkplaats voor kinderen die overleden zijn aan stofwisselingsziekte." De eerste dag wordt naar Eck-en-Wiel gereden, de tweede dag (23 juni) op bezoek bij Iris in Sint Michielsgestel. Op 24 juni is voor ruim twintig teams het eindpunt Borchland in Amsterdam. Via www.stofwisselkracht.nl/teams Iris, wordt geld ingezameld. Donaties zijn altijd welkom.

Meer berichten