Zaterdag 2 juni kleurt Goes en omgeving compleet roze, door de vele honderden deelneemsters die dan meelopen met de Ladiesrun. FOTO: PR OMNIUM GOES
Zaterdag 2 juni kleurt Goes en omgeving compleet roze, door de vele honderden deelneemsters die dan meelopen met de Ladiesrun. FOTO: PR OMNIUM GOES (Foto: Omnium Goes)

Vrolijk zomers hardloopfestival voor alle ladies van 4 tot 100 jaar

  Sport

Ren fit de zomer in. Zaterdag 2 juni staat bij Omnium sport & recreatie de Ladiesrun Goes Summerparty op de agenda. Een vrolijk zomers hardloopfestival voor alle ladies van 4 tot 100 jaar waarbij sporten, swingen en shoppen centraal staan.

door Leon Janssens

GOES - Voor de jongste meiden staat de Little Ladiesrun op het programma en de oudere meiden kunnen kiezen uit 5, 7.5 of 10 kilometer. De warming-up wordt dit keer verzorgd door niemand minder dan tweevoudig Olympisch atleet en oud-CIOS-er Robert Lathouwers. Er is plaats voor maximaal duizend deelneemsters. Informatie en inschrijven via www.ladiesrungoes.nl

Nieuw Ladieswalk

"Onze ambitie is om alle ladies in beweging te krijgen", zegt Arianne Jansen van het Omnium, die voor groepen en evenementen organiseert "Omdat niet alle dames van hardlopen houden is er een nieuw element toegevoegd: Ladieswalk, een wandelroute van 3 of 5 kilometer die bovendien geheel rolstoelvriendelijk is. Die voert naar de binnenstad waar een koffiestop is." Het is de zesde editie van de Ladiesrun die ontstond als een grapje bij de sloop van de oude sporthal. Waar misschien wel 100 deelnemers werden verwacht kwamen er ruim 300. "Echt druk en dat is de volgende jaren alleen maar gegroeid. We hebben er de Little Ladiesrun aan toegevoegd en nu met de Ladieswalk kunnen alle dames meedoen. Het is leuk dat steeds meer organisaties zich aansluiten zoals CIOS, Dansschool Body Action en de Fysiotherapie hier uit het Omnium", weet Arianne, "En je kunt van te voren komen trainen". Na afloop is er voor de deelnemers een goody-bag van Bomont, een attentie van Kibeo en Agrimarkt zorgt voor bananen. De Ladiesrun Goes wordt georganiseerd door Omnium Goes, atletiekvereniging AV'56 en Roparunteam 'Worstel en Kom Boven' in samenwerking met GoesiGoes, sportopleiding CIOS Goes-Breda en SMWO. De opbrengst van het evenement is bestemd voor de stichting Roparun, die zich inzet om mensen met kanker zo veel mogelijk van het leven te laten genieten.

Start en finish bij Omnium,Goes. Programma: 10.00 uur: ophalen startnummers/ na-inschrijven; 11.30 : warming-up Little Ladiesrun door dansschool Body Action; 11.45 start Little Ladiesrun 750 meter, 12.00 start 1200 meter; 12.15 prijsuitreiking Little Ladiesrun. 12.45 uur: warming-up Ladiesrun; 13.00 start 5 km en Bedrijvenloop; 13.15 start 7.5 km en 10 km; 14.30 prijsuitreiking & verloting; 15.00 uur afsluiting.

Meer berichten