Foto: Arjan Schotanus

Achttiende editie ZLM-Don Stadsloop sterk bezet

  Sport

MIDDELBURG - De ZLM-Don Stadsloop trekt jaarlijks honderden hardlopers en toeschouwers uit Zeeland en de rest van Nederland naar Middelburg. Bij de achttiende editie, die vrijdagavond 18 mei gehouden wordt, zal dat niet anders zijn.

De ZLM-Don Stadsloop bestaat uit twee onderdelen: een jeugdloop en een wedstrijd voor senioren. Beiden hebben hun start en finish op de Markt. De Jeugdloop (start 19.00 uur) heet dit jaar de Qui-Vive Spektakelrun. Hoofdsponsor Qui-Vive plaats op het parkoers van 2 kilometer door de binnenstad van Middelburg drie springkussens die als extra hindernis dienen. Kinderen tot 15 jaar kunnen meedoen, jonge kinderen mogen gratis worden begeleid door vader, moeder of een ander familielid. Na afloop kunnen de kinderen nog even lekker ravotten op de speelkussens die op de Markt staan.

De senioren starten om 20.00 uur en lopen zoals gebruikelijk drie rondjes van 2,5 kilometer door het prachtige hart van Middelburg. Ze doen dit individueel, maar hun prestaties kunnen ook verwerkt worden in een teamklassement. Ze moeten dan wel in teams van vier worden ingeschreven.

Bij de mannen is een groot deel van de Zeeuwse top aanwezig: Erwin Harmes, Tim Pleijte, Martijn de Kok, Job de Feijter, Ronnie Overgaauw, Patrick de Vos, Jorim de Boks, Sergio Harinck, Ralph Wiessner en Floris Willeboordse staan allemaal aan de start. Tweevoudig Kustmarathonwinnaar Hamid Elmouaziz, een Belgische Marokkaan, is een gevaarlijke outsider. Bij de vrouwen zijn onder meer Monique Verschuure, Carolien van de Kreeke en Monica Sanderse van de partij. Een deelnemer die waarschijnlijk niet in de prijzen zal lopen maar wel zal opvallen, is de Zeeuwse Commissaris van de Koning, Han Polman.  

Inmiddels staan zo'n 400 deelnemers op de lijst. Op 18 mei, op de dag van de wedstrijd, kan nog worden ingeschreven. Vanaf 18.00 uur tot 19.45 uur bij het stalletje voor het oude stadhuis op de Markt.  

Rond de klok van 21.00 uur is de prijsuitreiking, waarbij niet alleen de snelste lopers en loopsters en teams (m/v) worden gefeteerd, maar waarbij ook vele mooie prijzen worden verloot. Meestal blijft het daarna nog lang gezellig op de vele terrassen op de Middelburgse Markt.

Meer informatie bij Adri Koole, 0118-591654 of via  www.facebook.com/stadsloopmiddelburg (senioren) en www.facebook.com/stadsloopmburg (jeugd).

Meer berichten