Vernieuwde tennispark in Rilland wordt feestelijk geopend

  Sport

Tennisvereniging LTC Bathsekreek uit Rilland heeft van de gemeente Reimerswaal twee nieuwe gravelbanen gekregen. Daarnaast werd ook het hekwerk rondom de banen, drainage en bestrating vernieuwd.

Op Hemelvaartsdag werden deze banen officieel geopend door de groundsman Eduard Freijser. Aanvankelijk zou demissionair Wethouder Vogelaar deze opening verzorgen, maar was vanwege privéomstandigheden op het laatste moment verhinderd. Namens gemeente Reimerswaal was mevrouw de Winter aanwezig die de vernieuwing heeft gecoördineerd. Eens per vijftien jaar worden de banen vernieuwd, mits het op dat moment nodig is. Na de opening waar mevrouw De Winter werd bedankt en Eduard Freijser het lintje symbolisch doorknipte, werd er een tennistoernooi gehouden.

Leden van de club konden in wisselende samenstellingen wedstrijden van een half uur spelen. Daarnaast werden er clinics gegeven door de tennistrainer Arthur Roose voor volwassenen en kinderen. Plezier in tennis is een speerpunt van de club. LTC Bathsekreek zit na een aantal mindere jaren weer in een positieve flow. Het ledenaantal was gedaald tot minder dan 90 leden een paar jaar geleden. Inmiddels zit de club weer boven de 100 leden. Ook zijn er veel nieuwe sponsoren aangetrokken. De club zet in op zomerlidmaatschappen voor onder andere voetballers en heeft een actief jeugdbeleid. Er zijn 2 jeugd-competitieteams van LTC Bathsekreek actief.

Kijk voor meer informatie over de vereniging op www.ltc-bathsekreek.nl

Meer berichten