Hardlopen in de vrije natuur, bij de Meidoornloop kan het weer. FOTO AV '56
Hardlopen in de vrije natuur, bij de Meidoornloop kan het weer. FOTO AV '56 (Foto: AV '56)

De Meidoornloop komt er aan

  Sport

NISSE - Gezond hardlopen in de bloeiende natuur: dat is het beproefde recept van de Meidoornloop in en rond Nisse, die dit jaar voor de 22e keer wordt gehouden.

Op zaterdag 12 mei, de zaterdag voor moederdag, gaan naar verwachting zo'n 400 trimmers en wedstrijdlopers van start voor een afstand naar keuze: 15, 7,5 of 1,5 kilometer. Deze laatste afstand, de Poldermijl, is bestemd voor de jeugd. Daaraan voorafgaand wordt op het dorpsplein van Nisse nog een snoepzakloop gehouden voor de allerkleinsten. De charme van de Meidoornloop is de schoonheid van het parcours. De lopers gaan in de prachtige Zak van Zuid-Beveland over verharde B-wegen, maar ook over onverharde polderpaden en bloeiende bloemdijken. En de prachtig bloeiende meidoorns drukken een groen stempel op de populaire Meidoornloop.
Wie wil meedoen aan deze beauty onder de wedstrijd-/trimlopen kan zich tot en met woensdag 9 mei 24.00 uur inschrijven (6 euro), via www.meidoornloop.nl. Aanmelden kan ook vlak voor de wedstrijden, tussen 12.00 en 13.30 uur, maar dat is duurder (8 euro).
Leden van de medeorganiserende atletiekvereniging AV'56 uit Goes kunnen gratis deelnemen, maar moeten wel voorinschrijven. Er is één parcours voor beide grote afstanden. De deelnemers op de lange afstand lopen het parcours tweemaal.

Programma: 13.15 uur Snoepzakloop (gratis), 13.30 uur start 1.5 km Poldermijl (gratis), 14.00 uur start 7.5 km- en 15 km-loop

Meer berichten