Foto: Ronald Kole

Rolstoelhockeyvereniging op jacht naar mooie plek

  Sport

Zaterdag 7 april was er een competitiedag E-hockey in Eindhoven. De Rolstoelhockeyvereniging SGB Goes ging er weer met de E1 en E2 heen.

GOES - De eerste wedstrijd van E1 was er één tegen de nummer laatst. Het aan het seizoen gepromoveerde GP Bulls E3. SGB controleerde vanaf het begin de wedstrijd. En kwam op een 3-0 voorsprong. Hierna werd het ongelukkig 3-1. In de tweede helft was het nog even billenknijpen toen het ook nog 3-2 maar de marge van twee werd weer hersteld door een fraaie aanval de eindstand was 4-2

De tweede wedstrijd was er één tegen de koploper CHT Colours. In deze wedstrijd waren de Goesenaren duidelijker de mindere. De eindstand was dan ook duidelijk 6-2.

De derde wedstrijd was tegen het Belgische Somival. SGB, met ook wat Belgische spelers in de gelederen was extra gemotiveerd deze wedstrijd te winnen. Mede ook door de stand in de competitie, omdat de Belgen net iets boven de Goese ploeg stond. SGB controleerde de wedstrijd en nam een 1-0 voorsprong. Het stond verdedigend goed maar uitbreiden van die voorsprong lukte niet. Als het lang 1-0 blijft ligt de gelijkmaker op de loer. Dit gebeurde dan ook in de laatste minuut zoals zo vaak. En zo kwam de 1-1 eindstand op het bord.

SGB E2 had in de eerste wedstrijd geen kind aan de tegenstander het thuisspelende GP Bulls E4. Met Arno van Praet als dispensatiespeler omdat E2 maar met drie man was afgereisd naar het oosten was het een makkie. SGB controleerde de wedstrijd volledig en freewheelde naar een 7-2 overwinning.

In de tweede wedstrijd werd Matthijs Mol ingezet als dispensatiespeler. In deze wedstrijd had het team toch meer moeite met het eveens laaggeklasseerde Push e4 halverwege werd wel een 1-0 voorsprong gepakt, maar door het vele missen van kansen bleef die voorsprong beperkt tot 1-0. In de tweede helft bleef het bij de tegenstander ook niet onopgemerkt dat de verdediging erg open lag. Hier werd dan ook van geprofiteerd en mede omdat het vizier voorin niet op scherp stond bleef het bij 1-1.

In de laatste wedstrijd speelden SGB E2 tegen nummer 3 het Limburgse Blerick uit Reuver. Deze waren gebrand op een overwinning om de spanning in de competitie weer terug te brengen wat betreft plaats twee. Met dezelfde opstelling als de wedstrijd van het gelijke spel was de SGB ook uit op revanche op de remise van de wedstrijd ervoor. SGB nam hierin een voorsprong maar bleef teveel gaan voor de beslissing wat bij rust leidde tot een 1-1 stand.

Voor de tweede helft had coach Erwin Huegen het plan om de pot dicht te gooien. En eventueel te gokken op een goeie counter. Aanvankelijk leek dit tactisch plan goed te werken er de tweede helft goed begonnen en werd de boel aardig dicht gehouden. Aan het eind van wedstrijd werd SGB toch niet beloond en viel de fatale tegentreffer en was het te laat de wedstrijd nog te kantelen en de gelijkmaker te produceren.

SGB E2 handhaaft zich ondanks de dure nederlaag op de 2e plaats met twee punten maar dan nummer 3 Blerick.

SGB E1 staat met nog een speeldag te gaan vijf punten achter op concurrent voor de derde plaats Somival. Gevaar voor de laatste plaats is er niet meer gezien het gat opgelopen is tot dertien punten.

Twee juni valt in Roermond de definitieve beslissing in de E-hockey competitie Regio Zuid.

Meer berichten