Foto: Marit Jansen van Galen

Rachel leert boksen. Doe je mee?

  Sport

"Wil jij een paar lessen damesboksen volgen?" Degene die deze vraag aan me stelde, kreeg eerst een uiterst verbaasde blik en daarna barstte ik in lachen uit. Boksen? Ik? Idiote sport. Je gaat jezelf toch niet vrijwillig tegen de vlakte laten slaan?

door Rachel van Westen

Het wordt me al snel duidelijk dat het ook niet de bedoeling is om elkaar knock-out te slaan tijdens de lessen damesboksen. De focus ligt op het verbeteren van de conditie, uithoudingsvermogen, kracht en de algehele fitheid. Oké, dat verandert de zaak. Een beetje… Het is een opbeurende gedachte dat ik de zaal niet zal verlaten met een blauw oog en een gescheurde lip, maar toch, kom op zeg, ik ben meer het relaxte type. Een Bourgondiër. Ik hou van lekker koken om vervolgens urenlang na te tafelen onder het genot van een goed glas wijn. Of twee. Of drie… Dankzij mijn vrolijke labrador, waar ik elke dag kilometers mee loop, blijft het allemaal nog enigszins in balans. En ja, een beetje sportief ben ik wel, maar een uur lang zweten in de sportschool. Hmmmm.... Toch ga ik de uitdaging aan! Onder het motto: 'Je moet alles een keer geprobeerd hebben in het leven.' De afspraak staat. Volgende week heb ik mijn eerste les damesboksen bij Fitland in Goes. Hoe ik het er vanaf ga brengen? Dat lees je volgende week! 

Maak kans op vijf gratis bokslessen

Heb je zelf ook wel eens zin om een paar lessen damesboksen te volgen? De komende tien weken maken er elke week twee dames kans op vijf gratis lessen damesboksen bij Fitland in Goes. Stuur voor maandag 12 februari een e-mail onder vermelding van 'boksen' naar redactie.bevelander@persgroep.nl en vertel ons waarom jij wilt leren boksen. Winnaars krijgen uiterlijk 14 februari bericht.

Meer berichten