Logo de-bevelander.nl


toertocht (18e editie) voor mountainbikers door de 'zak' van Zuid-Beveland.

  Sport

Wielercomité ’s Heer Arendskerke houdt op zondag 10 december een toertocht (18e editie) voor mountainbikers door de 'zak' van Zuid-Beveland. 

Zeeland en vooral Zuid-Beveland is bij uitstek een domein voor fietsers die tijdens tochten een uniek landschap tegenkomen.Dit landschap kenmerkt zich door prachtige dijken, mooie weggetjes, spiegelende welen, fruitige boomgaarden, oude boerderijen en nog veel meer natuurschoon. Dit landschap kan nu ook via onverharde wegen bewonderd worden en dan blijkt dat er paden en weggetjes zijn waar (bijna) niemand weet van heeft. Via deze onverharde paden kom je op plaatsen die het natuurschoon van Zuid-Beveland nog iets extra’s geven.

De tocht is in overleg met de Stichting Natuurmonumenten uitgezet rondom de dorpen ’s Heer Arendkerke, Heinkenszand en Nisse. In dit gebied vindt men landschap wat nog niet verkaveld is en er al honderden jaren ligt. Dit maakt deze toertocht tot een unieke toertocht. De startplaats is ’s Heer Arendskerke en daar kan tussen 09.00 uur en 10.30 uur worden ingeschreven in het Arendshuis, aan de Torenring. De start en de locatie van inschrijving wordt aangegeven d.m.v. richtingaanwijzing vanaf de toegangswegen. De toertocht kan in twee verschillende afstanden afgelegd worden: 30 of 50 kilometer, de hele route is uitgezet d.m.v. bordjes. Onderweg is er een ravitaillering waar de deelnemers iets te eten en te drinken krijgen. De toertocht staat open voor iedereen die wil meedoen en die Zuid Beveland eens op een andere manier wil bekijken. Het is een toertocht die iedereen in zijn of haar eigen tempo kan afleggen en er is buiten een mountainbike geen speciaal materiaal nodig om de tocht te volbrengen dus: iedereen die een mountainbike heeft of iets wat daarop lijkt kan meedoen.

Deelname op eigen risico., kosten: €5,-, Ntfu leden: €4,-

Inlichtingen over de toertocht kunnen ingewonnen worden bij Wielercomité ’s Heer Arendskerke telefoon 0113-563156 0f 06-53647227

of e-mail: secretaris@arendskerke.com

Homepage.: www.tcarendskerke.com

Meer berichten

Shopbox