Logo de-bevelander.nl


Het bos kent veel hoogteverschillen, dus er moet veel geklauterd en gedaald worden. Dat vraagt grote behendigheid van de lopers. FOTO: AV'56
Het bos kent veel hoogteverschillen, dus er moet veel geklauterd en gedaald worden. Dat vraagt grote behendigheid van de lopers. FOTO: AV'56 (Foto: AV'56)

Ren en klauter door het natuurgebied

  Sport

De Den Inkelcross jubileert. De populaire AV'56-veldloop in het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden, en wel op zaterdag 2 december.

Het Den Inkelbos langs de Westerschelde ten oosten van Kruiningen is van oudsher een uitermate geschikt natuurgebied voor een traditionele crosswedstrijd. Immers, alle vormen van natuurlijke hindernissen zijn er te vinden. Het parcours wordt elk jaar (met toestemming van Staatsbosbeheer) uitgezet op onverharde paadjes van zand, gras of houtsnippers.

Afhankelijk van het weer kan het ook erg modderig zijn. Het bos kent ook veel hoogteverschillen. Er moet veel geklauterd en gedaald worden. Dat vraagt grote behendigheid van de lopers. De parcoursbouwers van de Goese atletiekvereniging AV'56 maken ook altijd handig gebruik van de slootjes in het bos. De wedstrijd op 2 december staat open voor iedereen die deze atletiekdiscipline een warm hart toedraagt. Of die het eens wil proberen. Zowel wedstrijdlopers, trimlopers als scholieren zijn welkom. Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging. De pupillen beginnen om 12.30 uur, de volwassenen om 13.40 uur. De Den Inkelcross maakt deel uit van de serie van zeven winter-veldcrossen die de Zeeuwse atletiekverenigingen jaarlijks organiseren.

De Den Inkelcross is de bijdrage van AV'56. De Kruiningse cross telt uiteraard mee voor het eindklassement van deze De Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie 2017/2018.

De voorinschrijving sluit op woensdag 29 november 24.00 uur. Alsnog inschrijven kan op de wedstrijddag in de kantine van camping Den Inkel, tot uiterlijk een uur vóór de start.

Neem voor meer informatie een kijkje op www.av56.nl/wedstrijd/den-inkelcross-2017-12-02

Rachel van Westen
Meer berichten

Shopbox