Logo de-bevelander.nl


Foto: Huib Boogert
Sport

Goes on Track 2017: vuurwerk verwacht van prominente atleten

  Sport

GOES - De derde versie van het atletiek-baanevenement RibbStyle 'Goes on Track' trekt veel atleten van (inter)nationale allure. Veel prominente hardlopers, werpers en hink-stap-springers hebben zich al aangemeld. Onder hen zijn Nederlandse en Belgische kampioenen van dit jaar. De wedstrijd is vrijdagavond 11 augustus op de baan van AV'56 op sportpark Het Schenge.


De organisatoren (AV'56) gaan er vol vertrouwen van uit, dat het publiek topatletiek voorgeschoteld krijgt, waarbij (evenals vorig jaar) vrijwel zeker baanrecords en persoonlijke records zullen sneuvelen.
Het aantrekkelijke van dit atletiekfeestje voor iedereen is, dat deelname als gewoonlijk ook openstaat voor beginners en trimmers. Deze recreanten kunnen zich in Goes meten met de sterksten uit de vaderlandse atletiekwereld. Ze kunnen ze ook van dichtbij aan het werk zien. Er wordt dan ook veel deelname van recreanten verwacht. Ook de publieke belangstelling zal waarschijnlijk groot zijn, vooral in geval van gunstig weer.

Koninginnennummer

Afgaand op het deelnemersveld wordt de 3000 m het koninginnennummer. Het is ook de afsluiting van de gala-avond. Op die afstand zal een keur aan toppers aan de start verschijnen. Op papier zijn Neal Bouterse en Cedric van de Putte de snelsten onder hen. Maar omdat Neal terugkomt van een blessure, wordt wellicht Lars Gerritsen (8e op het NK 5 km) de voornaamste tegenstrever van Cedric van de Putte (regerend Belgisch kampioen op de 5 km).
Andere 'kanonnen' die naar Goes komen voor de 3000 m, zijn Maikel Peeman (2e op NK 5 km Junioren A) en Christiaan Bostelaar (5e op het NK 10 km). Regiofavoriet is Erwin Harmes (6e op het NK 10 km). Hij is de laatste weken in bloedvorm. De Vlaming Maarten Denys is ook van de partij. Hij is bekend als de nummer 2 van de Goese Wallenloop van januari jl.
De organisatie heeft nog andere 'snelle jongens' aangezocht voor deelname in Goes. Zij hebben echter nog niet bevestigd (laatste stand van zaken: 4 augustus).

Hink-stap-springen: nieuw

Het onderdeel hink-stap-springen is nieuw op het programma van Goes on Track. Niettemin is de organisatie erin geslaagd, direct maar een aantal nationaal kampioenen vast te leggen. Een van hen is Patricia Krolis, de Nederlands kampioene van 2017. Ook de nummer drie van het NK is aanwezig: Maruska Eduarda. De 17-jarige Judeska Sheppard pakte de NK-titel bij de A-junioren. Ook zij komt naar Goes.
Bij de heren verschijnt de nummer drie van het NK aan de start, Tarik Tahiri. Nieuwe baanrecords liggen in het verschiet.
Dit mooie deelnemersveld voor het hink-stap-springen is samengesteld door Marius Dek, een van de trainers bij AV'56.

Vuurwerk verwacht

Bij de sprint-tweekamp (100 m en 200 m) gaat de belangstelling vooral uit naar Nargélis Statia uit Rotterdam. Ze werd dit jaar 3e op het NK 200 m. Ze heeft persoonlijke records op de 100 m en 200 m, die ruim onder de huidige Goese baanrecords liggen. Op die sprintafstanden kan dus vuurwerk worden verwacht. Bij de heren vallen de namen van de sprinters Gennaro Biswane en Wouter Vrouwenvelder op.
Bij de werp-tweekamp (discus en kogel) kijken de liefhebbers opnieuw uit naar de komst van Remco Goetheer, Nederlands kampioen kogelstoten indoor 2016. Hij won beide vorige versies van Goes on Track op zijn specialisme. Zijn grote doel is nog altijd, om het 20 jaar (!) oude baanrecord van AV'56-lid Erwin Simpelaar (17.44 m) uit de boeken te stoten.
Remco Goetheer is een 'halve Zeeuw'. Hij is niet in Zeeland geboren, maar zijn ouders wél. Zijn vader komt uit Wolphaartsdijk, zijn moeder uit Goes. Hij heeft hier veel familie.

Reageer als eerste
Meer berichten