Logo de-bevelander.nl


Fotobijschrift: Overdag volop spanning op het water (foto, Anusjka Martens, Fotografie Objectivo)
Fotobijschrift: Overdag volop spanning op het water (foto, Anusjka Martens, Fotografie Objectivo) (Anusjka Martens, Fotografie Objectivo)

Colijnsplaat klaar voor Deltaweekend

  Sport

Van 23 tot en met 25 juni is Colijnsplaat het toneel van het Deltaweekend, al 47 jaar een uniek meerdaags zeilevenement in de Zeeuwse Delta. Het wordt dit jaar groots aangepakt. Zo wordt de Vissershaven omgetoverd tot een ware regatta-haven, waar na afloop van de sportieve strijd op het water de wedstrijdvloot van ongeveer 100 boten ligt afgemeerd.

COLIJNSPLAAT - Voor de deelnemers komt dan het moment van een terugblik op de spanning op het water, dit veelal onder het genot van een drankje. Later op de avond gaat het programma op de wal verder met muziek en vertier. De winnaars van het Deltaweekend (in de ORC-klassen) mogen zich Zeeuws Kampioen 2017 noemen.

Toeschouwers

Ook voor toeschouwers en belangstellenden die niet zeilen, is er veel te beleven. Vanaf het havenhoofd in Colijnsplaat zijn de dagelijkse starts (vanaf 10.00 uur) van de wedstrijdvelden te zien.

Wanneer aan het eind van de dag de vloot weer terug is in Colijnsplaat, biedt dat een mooie aanblik van tal van boottypes in de Vissershaven. Dit jaar komen er voor het eerst Draken naar Zeeland, een voormalige Olympische klasse, die hun vaarwater veelal op en rond het IJsselmeer hebben.

Platbodems

De meer traditionele rond- en platbodems horen helemaal bij het beeld van Zeeland en zijn alleen daarom als de moeite waard om te bekijken. De feestelijkheden op de wal zijn ook voor niet deelnemers vrij toegankelijk.

De officiële opening van het Deltaweekend, vindt plaats na afloop van de eerste wedstrijddag op vrijdagavond 23 juni om 20.00 uur en geschiedt door de burgemeester van Noord-Beveland, Marcel Delhez. Daarna volgt er een masterclass verzorgd door de bekende Nederlandse zeezeiler Gerd-Jan Poortman. En natuurlijk na afloop muziek en gezelligheid.

Kijk voor meer informatie op de website

www.deltaweekend.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten