<p>Een loopnummer van de pupillen, vorig jaar bij de clubkampioenschappen van AV&rsquo;56. FOTO: archief AV&rsquo;56</p>

Een loopnummer van de pupillen, vorig jaar bij de clubkampioenschappen van AV’56. FOTO: archief AV’56

(Foto: )

Zeeuws atletiekkampioenschap pupillen zonder publiek

  Sport

GOES - Op de atletiekbaan op ’t Schenge wordt zaterdag 19 september het ‘Zeeuws kampioenschap voor pupillen individueel’ gehouden. AV’56 organiseert dit kampioenschap. 

Deelname staat uitsluitend open voor jongelui die lid zijn van een van de verenigingen in de regio Zeeland, te weten RKHAV, Scheldesport, Wielingen, Dynamica, AV’56, Delta Sport en AV Flakkee. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur en duren tot het eind van de middag. Dit Zeeuws kampioenschap zal een compleet ander karakter hebben dan gebruikelijk. Oorzaak daarvan zijn de beperkingen als gevolg van het coronavirus. Zo worden bijvoorbeeld geen toeschouwers toegelaten. De kinderen mogen wel één begeleider (ouder, grootouder, oom, tante) meebrengen, maar die moet vooraf worden aangemeld. De pupillen (of hun begeleider) moeten zelf de materialen schoonmaken, zoals startblokken, estafettestokjes, ballen en kogels. De organiserende vereniging stelt desinfecterende middelen ter beschikking. Op het atletiekcomplex zijn een aparte in- en uitgang gecreëerd, teneinde oploop bij het komen en gaan te voorkomen. Er is een strenge toegangscontrole. Wie geen deelname- of begeleidersbewijs kan tonen, wordt niet toegelaten. Voor de dienstdoende juryleden zijn handschoenen beschikbaar, alsmede gelaatsmaskers van plexiglas. Verder zijn de gebruikelijke hygiënerichtlijnen van het RIVM van kracht. Voor AV’56 zijn deze beperkingen niet helemaal nieuw. De afgelopen weken heeft de vereniging de naleving ‘geoefend’ tijdens vijf achtereenvolgende testlopen voor de leden, op locatie. Op de baan werd eind augustus proefgedraaid met onderlinge oefenwedstrijden voor de eigen jeugd.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden