<p>Het Zeeuws Orkest kan dit jaar geen herdenkingsconcert geven en maakte daarom een speciale herdenkingspodcast in drie delen.</p>

Het Zeeuws Orkest kan dit jaar geen herdenkingsconcert geven en maakte daarom een speciale herdenkingspodcast in drie delen.

(Foto: Zeeuws orkest)

Zeeuws orkest brengt herdenkings-podcast

  Nieuwsflits

MIDDELBURG -  Het Zeeuws Orkest kan dit jaar geen herdenkingsconcert geven en maakte daarom een speciale herdenkingspodcast in drie delen, die te beluisteren is via de website van het orkest.

Het verhaal dat verteld wordt is tot in de haarvaten Zeeuws en gebaseerd op verhalen die A. den Doolaard heeft opgetekend in zijn tijd bij Radio Oranje en daarna tijdens de inundatie van Walcheren.

Indrukwekkend

De muziek van eerdere indrukwekkende herdenkingsconcerten is verwerkt in dit muziekverhaal. De muziek verhaalt over de innundatie van Walcheren door de geallieerden in1944, om de vijand te verdrijven zodoende Antwerpen te kunnen bevrijden. Samen met de slag om de Schelde is dit essentieel geweest voor de bevrijding van Europa. Hett muziekverhaal vertelt ook over de prijs die Walcheren hiervoor betaalde. In Walcheren is een tweede oorlog gevoerd door de dijkwerkers tegen het water. Een immense strijd met weinig middelen om de dijken weer te dichten. Spannend met de stormen en woeste zee als vijand. Heldhaftig en gedurfd was met name de strijd om de Nolle.

De serie is vanaf 3 mei in drie delen te beluisteren via www.zeeuwsorkest.nl of via uw favoriete podcast app.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden