Kind in scheiding Zeeland helpt je


<p>Iedereen met vragen over scheiden waarbij kinderen betrokken zijn kan terecht bij Kind in scheiding Zeeland.&nbsp;</p>

Iedereen met vragen over scheiden waarbij kinderen betrokken zijn kan terecht bij Kind in scheiding Zeeland. 

(Foto: PR)

Kind in scheiding Zeeland helpt je

  Nieuwsflits

ZEELAND - Kind in scheiding Zeeland (KisZ) is hét scheidingsloket in Zeeland voor vragen over scheiden met kinderen. Iedereen met vragen over scheiden waarbij kinderen betrokken zijn kan bij dit loket terecht.

Of je nu een ouder bent die overweegt te gaan scheiden, of al hebt besloten om te gaan scheiden of al gescheiden bent. Of dat je een naaste bent van iemand die gaat scheiden of in je werk te maken krijgt met ouders in een scheidingsituatie. KisZ is er om ouders, kinderen, naasten en professionals te ondersteunen met informatie en advies.

Praktische zaken

Naast de gevoelens en emoties die vaak bij een scheiding komen kijken, zijn er ook allerlei praktische zaken die geregeld moeten worden waar men vaak nog niet eerder mee te maken heeft gehad. KisZ werkt met SKJ-registreerde jeugdprofessionals. Zij kijken samen met het gezin wat er nodig is om de scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen.

Website

Op www.kindinscheidingzeeland.nl vind je antwoorden op veel gestelde vragen als ‘Wat doet scheiden met een kind?’ en ‘Hoe vertel je een kind dat papa en mama gaan scheiden?’ Naast informatie voor ouders zijn er ook pagina’s speciaal voor professionals die in hun werk te maken krijgen met ouders in scheiding, zoals gezinsprofessionals, leraren en advocaten. Uiteraard is er ook aandacht voor de kinderen. Die vinden op de site informatie over wat zij kunnen doen als hun ouders uit elkaar gaan.

Laagdrempelig

Veel jeugdhulpproblemen in Zeeland komen voort uit een scheiding. De wens is om deze trend te doorbreken. Daarom begon, op verzoek van alle Zeeuwse gemeenten, Kind in scheiding Zeeland. Voorheen was dit bureau bekend als JOOP. Voor KisZ is geen verwijzing nodig en de ondersteuning van de scheidingsexperts is kosteloos. Via de website www.kindinscheidingzeeland.nl kan gemakkelijk contact worden opgenomen met de scheidingsexperts van KisZ. Van maandag tot en met donderdag is er ook een telefonisch spreekuur waar iedereen die vragen heeft terecht kan.

Neem gerust een kijkje op www.kindinscheidingzeeland.nl of neem contact op via info@kindinscheidingzeeland.nl of 088 07712 20.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden