Waarom occasions zo in trek zijn


<p>&quot;Kom zeker kijken als de deuren weer open mogen, de showroom is echt prachtig geworden&quot;, zegt vestigingsdirecteur Wijnand den Engelsman.</p>

"Kom zeker kijken als de deuren weer open mogen, de showroom is echt prachtig geworden", zegt vestigingsdirecteur Wijnand den Engelsman.

(Foto: )

Waarom occasions zo in trek zijn

  Nieuwsflits

Sinds maart werken we zoveel mogelijk thuis en dat is goed te merken op de Zeeuwse wegen. Het is rustig. Er worden een stuk minder kilometers gemaakt. Wat deed dit het afgelopen jaar met de autobranche?

door Rachel van Westen 

GOES - “We hebben toch wel een mooi jaar gedraaid”, vertelt Wijnand den Engelsman, vestigingsdirecteur van het Van Mossel Mega Occasion Centrum aan de Pearyweg 19 in Goes. “We zien duidelijk dat de aankoop van occasions is gestegen. Nu moet ik er wel bij zeggen dat deze tendens al jarenlang te zien is, dus dat durf ik niet te koppelen aan de huidige situatie. In de randstad zagen we wel een verandering dit jaar, daar was een flinke toename in de verkoop van kleinere auto’s, omdat mensen het niet veilig vonden om met het openbaar vervoer te reizen. In Zeeland zagen we die specifieke toename nauwelijks.”

Kwaliteit

De toename van het aantal verkochte occasion is volgens Den Engelsman te danken aan de steeds betere kwaliteit van tweedehands auto’s, terwijl je voor een jonge occasion een stuk minder betaalt dan voor een nieuwe auto. “ Al onze auto’s ondergaan een inspectie op zestig punten. Bovendien geven we een servicepakket bij elke occasion. De auto is voorzien van geldige APK, zes maanden BOVAG-garantie en wordt van binnen en buiten grondig gereinigd. Het basispakket is ook uit te breiden tot het Servicepakket Plus, met onder meer een uitgebreidere garantie, onderhoud volgens schema, nieuwe APK en volledige reconditionering van de binnen- en buitenzijde.”

Online kopen

De showroom moet de deuren tijdens de huidige lockdown gesloten houden. Toch kan je ook op dit moment terecht bij Van Mossel. “Je kunt zelfs online een auto kopen via www.vanmossel.nl/moc, die we vervolgens bij jou thuis afleveren”, vervolgt Den Engelsman, “maar als je toch liever de auto eerst met eigen ogen wilt bekijken en een proefrit wilt maken, komen we met de auto naar jou toe. Valt de auto toch tegen? Dan hebben we altijd nog een omruilgarantie.”

Begin dit jaar werd de vestiging van Van Mossel aan de Pearyweg in Goes volledig verbouwd. “Hopelijk kunnen de deuren weer open op 20 januari. Kom dan zeker even kijken, het is echt prachtig geworden”, verzekert vestigingsdirecteur Wijnand den Engelsman. “Tot die tijd is de online showroom natuurlijk wel geopend. Tijdens de lockdown, tot en met 19 januari, houden we onze VIPweken.”

Kijk op www.vanmossel.nl voor alle acties en kortingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden