<p>Dit jaar heeft niemand minder dan Carolijn Visser het geschenk geschreven, onder de titel De vader van Grace.</p>

Dit jaar heeft niemand minder dan Carolijn Visser het geschenk geschreven, onder de titel De vader van Grace.

(Foto: PR)

De Week van Het Zeeuwse boek met Zeeuws geschenk

  Nieuwsflits

ZEELAND -  Van woensdag 28 oktober tot en met zondag 8 november is de 26e editie van De week van Het Zeeuwse boek. Er is in de Zeeuwse boekhandels dan volop aandacht voor het Zeeuwse boek.

Ieder jaar wordt er speciaal voor deze week een geschenkboekje geschreven, dat je cadeau krijgt bij aanschaf van 15 euro aan boeken. Dit jaar heeft niemand minder dan Carolijn Visser het geschenk geschreven, onder de titel De vader van Grace.

Stomverbaasd

Wanneer de zesjarige Carolijn Visser voor het eerst bij haar schoolvriendinnetje Grace Comijs thuiskomt, zit daar in de huiskamer een zwarte man: de vader van Grace. Carolijn is stomverbaasd. Na de dood van haar beide ouders vond Grace een stapel brieven in een hutkoffer: berichten van haar Indo-Afrikaanse vader aan een veel jonger Zeeuws meisje dat haar moeder zou worden.

Zeeland

De vader van Grace is het verhaal over een grote liefde, over een jong gezin dat uiteindelijk Indonesië moet ontvluchten en terechtkomt in een onbewoonbaar verklaarde woning in Middelburg. Carolijn Visser heeft de gave geschiedenis en familieverhalen zo tot leven te brengen dat duizenden lezers van haar boeken genieten. Argentijnse avonden werd bekroond met de Bob den Uylprijs en Selma met de Libris Geschiedenisprijs. In 2019 ontving Carolijn een eredoctoraat van de Open Universiteit. Haar werk werd tweemaal bekroond met de Zeeuwse Boekenprijs.‘

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden